ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Za krásami vietnamského venkova

Poznávání pravé esence Vietnamu
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Zájezd za přírodou a lidmi severního Vietnamu. Uvidíte nejkrásnější vodopády, jeskyně, průsmyky i jezera, poznáte zajímavé etnické menšiny, to vše ve 3* komfortu.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Vietnam

Na co se můžete těšit?

  • Horská etnika Vietnamu – Hmong, Nung, Dao a další
  • Malebné kaskádovité vodopády a rozlehlé jeskyně
  • Kontrast mohutných vápencových skalisk a zelených rýžových teras
  • Možnost prodloužení o romantickou plavbu krasovou zátokou Ha Long

Popis

Jihovýchodní Asie patří mezi etnicky a nábožensky nejpestřejší oblasti světa a pro horské oblasti severního Thajska, Laosu a Vietnamu to platí dvojnásob. Žijí zde představitelé horských kmenů, jež si doposud zachovaly svou tradiční kulturu a způsob obživy. Vypravme se za lidmi etnik Hmong, Nung, Dao a dalšími, jež od sebe snadno rozpoznáme podle krásného a unikátního oblečení jejich žen. Navštívíme méně známá místa a odlehlé vesničky někdejší Indočíny s barevnými trhy, krajinu členitých hor, zelených políček s rýží i zeleninou a nesčetných jeskyní a vodopádů. Zastavíme se samozřejmě i ve starobylé Hanoji, a kdo bude chtít, může si celou cestu prodloužit o plavbu mezi slavnými skalisky „zanořujícího se draka“.

Program

1.–2. den

Praha – Hanoj: odpolední přílet do hl. m. Vietnamu a procházka uličkami starého města.

3. den

Hanoj – NP Ba Be: přejezd do vápencového národního parku s největším sladkovodním jezerem ve Vietnamu; etnologické muzeum věnované národnostním menšinám vietnamského severu v provincii Thai Nguyen, známou skvělým zeleným čajem; ubytování v domácnosti místního etnika a večerní relax na břehu jezera.

4. den

NP Ba Be: projížďka lodí po smaragdově zeleném jezeře – nejlepší způsob poznání místní přírody s mnoha druhy ptáků, plazů a motýlů a rostlin; průjezd 300 m dlouhou jeskyní Puong procházející skrz horu, vodní kaskády Dau Dang, pozorování rybářů nár. menšiny Tay, výstup na vyhlídku na jezero.

5. den

NP Ba Be – Cao Bang: přejezd (cca 5 h) horskými klikatými cestami do střediskového městečka Cao Bang – cestou zastávky na focení a procházka po městečku obývaném menšinami Tay, Nung, Dao či Hmong.

6. den

Cao Bang – Ban Giocnejkrásnější vodopády Vietnamu Ban Gioc – třístupňová kaskáda vysoká 70 metrů tvořící hranici Vietnamu s Čínou, pohledy ze břehu i z loďky, obří vápencová jeskyně Nguom Ngao, návštěva vesnic etnika Nung, dílny na výrobu vonných tyčinek a nožů.

7. den

Cao Bang – Pac Bo – Meo Vac: snídaně na trhu; vesnice Pac Bo s jeskyní, která sloužila jako úkryt Ho Či Mina plánujícího svržení francouzské nadvlády na břehu „Leninovy říčky“ pod „Marxovou horou“, rýžová pole zavlažovaná pomocí mohutných vodních kol; přejezd do městečka Meo Vac se zastávkami v několika vesničkách po cestě.

8. den

Meo Vac – Dong Van  – Yen Minh: přejezd nejkrásnější vietnamskou přírodou (geopark zařazený v r. 2018 pod ochranu UNESCO) s mnoha zastávkami a vyhlídkami na vápencové homole, úžasné scenérie průsmyku Ma Pi Leng,připomínka historie obchodu s opiem – palác rodiny Vuong, starobylé uličky ve vesnici Dong Van.

9. den

Yen Minh – Ha Giang – Hoang Su Phi: ranní cesta do horského průsmyku Yen Minh, návštěva vesnice Lung Tam obydlené etniky Hmong a Dao, vesnické dílny vyšívající tradiční kroje, vesnička Me; ubytování ve stylových domcích na kůlech uprostřed přírody.

10. den

Hoang Su Phi – Bac Ha: ranní trh v Hoang Su Phi; putování dále podél vietnamsko-čínské hranice –čajové plantáže a vesnice Květinových Hmongů, historický palác Hoang A Tuonga kombinující prvky francouzské a čínské architektury, procházka údolím Ban Pho.

11. den

Bac Ha – Hanoj: půldenní přejezd zpět do Hanoje – odpolední procházka kolem jezera Navráceného meče s Želví věží a chrámem Nefritové hory; představení tradičního vodního loutkového divadla.

12. den

Hanoj – Ninh Binh: dokončení prohlídky Hanoje – Chrám literatury, prezidentský palác s Pagodou na jediném sloupu, pagoda Obrany státu; přejezd do Ninh Binhu.

13. den:

Ninh Binh: pohodová projížďka na kolech po oblasti přezdívané „Ha Long na souši“ – zbytky starého hlavního města Hoa Lu, poklidná plavba na tradičním sampanu po řece, možnost výstupu na vyhlídku s buddhistickými chrámy z 15. stol.

14.–15. den

Ninh Binh – Hanoj – Praha: jeskyně Mua – výstup po 500 schodech na vyhlídku na krásnou krasovou krajinu; návrat do Hanoje – dle časových možností poslední nákupy a loučení s Vietnamem; odlet domů, přílet do ČR 15. den.

15.–17. den

PRODLOUŽENÍ O PLAVBU V ZÁTOCE HA LONG

15. den

Hanoj – Ha Long: přesun do zátoky Zanořujícího se draka s více než dvěma tisíci vápencových homolí tyčících se z vod Tonkinského zálivu – plavba zátokou, vyhlídka na zátoku z jednoho z ostrovů; nezapomenutelný nocleh na lodi.

16.–17. den

Ha Long – Hanoj – Praha: pokračování plavby zátokou – návštěva jeskyně Zázraků; návrat do Hanoje a večerní odlet, přílet 17. den.

Podmínky