ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Chorvatsko na plachetnici

Vyměňte hotel za jachtu a užijte si moře a relax
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Chorvatsko

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na plachetnici
  • Vyměňte hotel za loď, získáte navíc volnost a svobodu
  • Jiné Chorvatsko - nádherné moře, liduprázdné ostrovy a půvabné vesničky
  • Národní park souostroví Kornati
  • Dobrodružství při objevování skrytých zátok a rybářských vesniček
  • Šnorchlování, úžasné koupání na útesech i zapomenutých plážích

Popis

Jachta, respektive katamarán či plachetnice to není jen "loď", ale jakýsi fenomén dnešní doby. Jachting představuje aktivní způsob jak zažít moře a cizí země. Navíc jde v době covidu o velmi bezpečný způsob cestování.

Střední Dalmácie má přímé letecké spojení s Prahou a zároveň je skvělým výchozím místem na jachting.  Jaro nebo podzim je ideální čas vyrazit na plachetnici, kdy je turistů je málo a můžeme poznat Chorvatsko takové jako opravdu je. Když vyrazíme o prázdninách, budeme volit zapomenuté zátoky a odlehlé pláže na ostrovech a můžeme se i tak vyhnout davům turistů.  Na plachetnici prozkoumáme nádherné ostrovy Brač, Šolta i Vis nebo přírodní skvost Paklenské ostrovy.

Během týdenní plavby určitě navštívíme zátoku Komiža s hezkým městečkem a vinohrady. Tady si můžete půjčit moped a projet ostrov Vis křížem krážem. Stejný průzkum můžete podniknout i na Hvaru, který je proslulý svými vinicemi a levandulovými políčky. Proslulá Modrá jeskyně na Biševo se stala velkou turistickou atrakcí – světlo do jeskyně proniká skalním otvorem pod vodou a lomem paprsků vzniká nádherná hra barev od stříbřitě modrošedé po zelenomodrou. A pocit Karibiku získáme na ostrově Veli Drvenik s překrásným kotvištěm a velmi typickou středomořskou hospůdkou, kde si dáte skvělou rybu, nebo grilovanou chobotnici.

Na své si přijdou i milovníci historie. Za návštěvu rozhodně stojí starobylá přístavní městečka s osobitou architekturou: Hvar, Stari Grad či Trogir. Během plavby si osvojíte základní jachtařské dovednosti. Vyzkoušíte si práci s plachtami, navigaci a také vedení a kormidlování lodě. Nebo můžete jen relaxovat, nechat se tahat za lodí na laně, užít si paddleboard, šnorchlovat a koupat se přímo z lodi.

Protože kapitán bude mít plné ruce práce, vystřídáme se v kuchyni. Posádka bude společně vařit z předem nakoupených potravin, které budeme cestou doplňovat. Navečer, když se nám bude chtít, přistaneme na nábřeží a okusíme atmosféru zdejších hospůdek. Nebo si vychutnáme západ slunce se skleničkou dobrého vína na lodi.

Program

1. den

Setkání v marině (po individuálním příjezdu), uvítání kapitána, nalodění v 17:00. Plavba do národního parku Kornati na ostrov Ravni Žakan.

2. den

Celodenní program v NP Kornati: plavba za nejkrásnějšími ostrovy NP Kornati spojená s koupáním a potápěním. Výlety na vrcholy koupců s úžasnými výhledy.

3. den

Celodenní plavba na ostrov Vis, výuka základů plachtění a navigace. Odpoledne a večer v klidné zátoce na ostrově Biševo s neobvyklou písečnou pláží. Alternativně:  den strávený v NP Kornati a následně noční plavba na ostrov Vis – jedinečná atmosféra noční navigace (klienti mohou spát a na řízení lodi se nepodílet).

4. den

Návštěva unikátní jeskyně Modrá špilja, do které slunce proniká vstupem pod hladinou moře a vytváří nádherné světelné efekty. Plavba kolem ostrova Vis s návštěvou některých z jeho zátok. Večer ve velmi živém historickém letovisku Hvar nebo na lodi v tiché zátoce se sklenkou vína.

5. den

Aktivní program na Hvaru – horolezecký výlet, výlet po ostrově v jeepech, výlet po ostrově na kolech, lekce windsurfingu. Případně výlety na mopedech. V podvečer plavba kolem ostrova Brač na ostrov Šolta do zátoky s vynikající restaurací.

6. den

Návštěva ostrovů Malý a Velký Drevenik, které jsou proslulé ideálními zátokami pro koupání, potápění a relaxaci. Plavba do kouzelného a přitom tak trochu zapadlého a ospalého městečka Primošten se skvělou typicky chorvatskou hospůdkou s pečenými rybami.

7. den

Návštěva ostrova Žirje nebo město lovců perel Zlarin a plavba zpět do domácího přístavu.

8. den

Vylodění, ukončení plavby. Individuální odjezd do ČR.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU