ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Chorvatsko – dobrodružství na katamaránu

poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Chorvatsko

Tento zájezd pro vás připravíme na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na katamaránu
  • Vyměňte hotel za loď a vydejte se za dobrodružstvím
  • Jiné Chorvatsko - liduprázdné ostrovy a malebné vesničky
  • Rodinná dovolená na jakou nezapomenete
  • Vše vám připravíme na klíč, nemusíte nic řešit

Popis

Katamarán nabízí podstatně větší prostor než plachetnice, což pokládáme při rodinné plavbě za důležité. V katamaránu jsou čtyři dvoulůžkové kabiny a ideální posádka jsou tedy dvě čtyřčlenné rodiny. Proti plachetnici není sice katamarán tak sportovní plavidlo, ale zase nemá při plavbě žádný náklon a díky výrazně menšímu ponoru se můžete dostat podstatně blíže ke břehu a může plout i v mělčích vodách než plachetnice.

Krátká 4denní plavba, kdy nebudeme plout žádné velké vzdálenosti výrazně snižuje obavu z případné mořské nemoci. Ze zkušeností předpokládáme, že hodně času strávíme koupáním a vodními aktivitami v mělkých vodách, kdy budeme mít k dispozici i paddleboard, můžeme šnorchlovat, potápětse, užívat si osamělé pláže na ostrovech, chytat a grilovat ryby.

Pokud budete mít chuť, kapitán s vámi vyrazí i na nějaké výlety na okolní kopce, do přístavních městeček či malebných rybářských vesnic. Nějaký večer mohou také rodiče strávit bez dětí v poklidné chorvatské hospůdce s vínem a grilovanými chobotnicemi.

Program

1. den

1. termín:
Individuální příjezd
a dopolední setkání v Trogiru, společný breefing a úvodní oběd v restauraci, odpolední prohlídkaTrogiru, odpolední nalodění a vyplutí na romantický ostrov Drvenik Veliki. Jde o tak trochu zapomenutý rybářský ostrov, který má svůj půvab a kde budeme téměř sami. Večer se můžeme vypravit do krásné místní hospůdky, kde mají skvělé rybí speciality a dobré chorvatské víno. (Vlastní plavba cca 1,5 hod.)

2. termín:
Individuální příjezd
a ranní setkání v marině, nalodění. Plavba na Hvar. Malebné historické město s mnoha historickými památkami, které upoutá bohatou středomořskou a subtropickou vegetací. Večerní přeplavba na nedaleké úžasně zelené Paklenské ostrovy. (Vlastní plavba cca 3 hod.)

2. den

Paklenské ostrovy jsou řetězem lesnatých borovicových ostrovů, které jsou známé svou nedotčenou přírodou, jasně modrou barvou a čistým vzduchem nasyceným borovicí a rozmarýnem. Z katamaránu můžete obdivovat majestátní skály a také můžete zakotvit u některé z mnoha krásných, tyrkysově modrých pláží. (Zůstáváme den na stejném místě.)

3. den

Ostrov Šolta se svými zátokami, které jsou ochráněné před větrem a nádhernými ostrovy a ostrůvky na západě. Ostrov je proslulý svými olivami, medem a vínem a také podvodním rybolovem. Nejoblíbenějšími zátokami jsou Maslinica a Šešula, které se svou vynikající polohou poskytují ochranu lodím a také nabízejí skvělou gastronomii. (Vlastní plavba 2,5 hod.)

4. den

1. termín:
Návštěva ostrova Stipanska, případně dalších zelených ostrůvků na západní straně Šolty, koupání, šnorchlování, odpoledne návrat do Trogiru, nocleh v marině. Následující ráno odevzdání lodě, ukončení plavby. Individuální odjezd do ČR.

2. termín:
V brzkých ranních hodinách vás ještě ve spánku kapitán převeze do mariny v Trogiru, odevzdání lodi zakončení plavby. Dopolední prohlídka Trogiru. Individuální odjezd do ČR.

Podmínky