ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Alpské toulky a termály

Po lehkých trasách alpskou krajinou
poznávací zájezdyturistické zájezdy1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromnějidovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
26. 9. – 29. 9. 20244 dny49401410

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové výlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Solná komora, Taury a Tennengebirge
  • Regenerace po túře v alpských lázních
  • lanovkou na panoramatický výlet v Gasteinském údolí

Popis

Nově koncipovaný program nabízí lehké výlety alpskou krajinou, zakončené návštěvami alpských termálů.

Program

1. den

Ranní přesun busem (z Prahy cca 6.00) do Rakouska. Příjemná turistická vycházka v Solné komoře: od jezírka Krottensee kolem zámku Hüttenstein a kláštera Gut Aich k jezeru Wolfgangsee, pobřežní vyhlídkovou cestou do St. Gilgenu proslaveného W. A. Mozartem se závěrečným posezením v cukrárně na nábřeží (6 km/ 3 h).

2. den

V Bad Gasteinu lanovkou Stubnerkogelbahn k 140m dlouhému visutému vyhlídkovému mostu spojujícím vrcholovou stanici s vrcholem Stubnerkogel (2246 m). Odtud nenáročný výstup hřebenem na vrchol Tischkogel (2410 m). Sestup přes Hirschkarkogel (2003 m) zakončíme v chatě Bergstadl vedle mezistanice lanovky (↑ 250 m/ ↓ 650 m/ 3-4 h). Možnost návštěvy alpských termálů Bad Gastein.

3. den

Nenáročný výstup na Mehlstein (701 m) s vyhlídkou na Tennengebirge a Lammertal, čas na návštěvu lázní Aqua Salza nebo Gollingského vodopádu (10 km/ 3 h). Nebo: individuální návštěva Salcburku vlakem z Gollingu (zdarma s Tennengaucard).

4. den

Ze St. Martina k horské chatě Höllalm s občerstvením a výhledy na Tennengebirge (2-4 h), případně jen krátký výlet k salaši Moastadl (1 h) nebo k horské restauraci Buttermilchalm (2 h). Návrat do ČR, příjezd do Prahy před půlnocí.

Podmínky