ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Rakouské Kolorádo pro děti

dovolená na kole1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromnějidovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rakousko

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Po známých i nových alpských cyklostezkách
  • Lanovkou do dětského ráje
  • Prolézačky a překvapení na trase

Popis

Po parádních rovinatých cyklostezkách lemovaných hradbami Nízkých a Vysokých Taur, Dachsteinem i Tennegebirge se vypravíte k jezírkům s dětskými hřišti, za zvířátky, ale i do divokých soutěsek. V lyžařském středisku Amadé se vyvezete kabinou do dětského ráje a u Filzmoos se vydáte od starých salaší k horolezecké chatě. Za statečné šlapání na kole se odměníme pamlskem na horských salaších s výhledy na okolní velehory.

Program

1. den

Ranní přesun busem (Praha asi 7:00) do Rakouska se zastávkou v Gmundenu a u jezera Traunsee.

2. den

Od dětského lesoparku se zvířátky a atrakcemi v Untertauern po Taurašské a Enžské cyklostezce do Altenmarktu, případně až do St. Martina (15/30 km).

3. den

Od horského jezírka Jägersee do Wagrainu (12 km). Kabinovou lanovkou do dětského ráje Wagraini na vrchol Grafenberg (lanové parky, jezírko s vory, lanovým mostem, klouzačky, kozy...). Zpět busem, nebo na kolech přes světoznámé lyžařské středisko Flachau (+27 km).

4. den

Ze Schwarzachu po Tauernské cyklostezce přes Bischofshofen (dětské hřiště, skokanské můstky) do Werfenu se středověkým hradem (30 km).

5. den

Po horské cyklotrase Panorama Route do Lammertalu (chytání a grilování pstruhů), zpět naším busem (12 km). Odpoledne lukostřelba.

6. den

Rýžování zlata ve zlatonosném potoce Hüttwinklache v Národním parku Vysoké Taury. Na kolech stezkou po romantických pastvinách Rauriského údolí k horské restauraci s prolézačkami a minizoo (23 km).

7. den

Naším busem do horského letoviska Filzmoos a mýtní silničkou ke staletým horským salaším Hofalmen, občerstvení, prolézačky, zvířátka... Horská pěší túra kolem jezírka Almsee (0,5 h) k nejvyhlášenější horolezecké chatě na úpatí Dachsteinu - Hofpürglhütte s nezapomenutelnými scenériemi (výstup cca 1,5 h).

8. den

Přes Annaberg k soutěsce Lammerklamm a po cyklostezce přes Golling do divoce romantického údolí Bluntautal (10/20/32 km). Odjezd do ČR, příjezd do Prahy před půlnocí.

Podmínky