ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Štýrské stezky, vinohrady a termály

Tajný tip pro skutečné milovníky kola a vína
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rakousko, Slovinsko

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Hotel**** s polopenzí
  • Neomezené využití termálního areálu
  • Silničky po hřebenech vinohradů
  • Rovinatá Murská cyklostezka

Popis

Na samém jihu Rakouska, na pomezí se Slovinskem, se ocitneme uprostřed překrásných vinohradů, jejichž typické kontury dávají smyslný ráz horizontům, vynořujícím se z melancholických luhů v údolí říček. Pojedeme po hřebenech vinohradů s množstvím sklípků a typických lokálů a s uklidňujícími výhledy do dáli. Ačkoliv silničky mezi kopcovitými vinohrady chvílemi podráždí naši kondici, získá si zdejší poetická krajina naše srdce. Ptáte se, jak je možné, že jste tento kraj dosud neznali? Inu, tak to u tajných tipů bývá…

Program

1.–2. den

Cesta na noc busem (Praha 23.30) do kultovní vinařské vesnice St. Anna am Aigen v rakouském Štýrsku s velkolepým výhledem z prosklené vyhlídky. Zde zahájíme vinařsko-relaxační cykloputování do slovinských termálních lázní Radenci (31 km).

3. den

Vyhlídkový okruh z hotelu vinařskými vesnicemi Radgonsko-kapelské vrchoviny přes Kapelsky Vrh, Police, Gornja Radgona zpět do hotelu (44 km).

4. den

Z rakouského Spielfeldu okruh po členitých hřebenových silničkách uprostřed půvabných vinohradů jihoštýrské vinné cesty se svůdnými sklípky a rovinatým podhůřím kolem zámků v Gamlitzu a Ehrenhausenu, zpět po Murské cyklostezce (32 km). Kopečkovitý přídavek po pohádkově krásné panoramatické cyklotrase Südsteierischer Panoramaradweg přes Langegg (+15 km).

5. den

Z hotelu po rovinaté Murské cyklostezce zasněnou lužní krajinou do Mureck (31 km). Odjezd do ČR a návrat do Prahy okolo půlnoci.

Podmínky