ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Stubai - Skialp Open Season

Užijte si lyžařské dobrodružství bezpečně!
lyžování a skialpinismus2 středně náročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rakousko

Na co se můžete těšit?

  • Rozlyžování se a hvězdicovité skialpové túry v okolí lyžařského střediska Stubai
  • Vhodné pro mírně a středně pokročilé skialpinisty
  • Společenská atmosféra i opakování základních skialpových dovedností
  • Ubytování v rodinném alpském penzionu s polopenzí

Popis

Vyrazme společně zahájit novou lyžařskou a skialpovou sezonu do rakouského střediska Stubai. Zatímco na českých horách bude tou dobou pár prvních vloček, buďme první, kteří se připraví na nadcházející zimu v nádherném vysokohorském prostředí rakouských Alp. Zahoďme společně předvánoční stres za hlavu a užijme si společně první letošní oblouky na panenských svazích nenáročných třítisícových vrcholů, které obklopují toto oblíbené lyžařské středisko. Zopakujeme si správnou techniku stoupání na pásech, otočky ve strmějším svahu, ale především techniku jízdy a pravidla bezpečného pohybu ve volném terénu. A pokud budou sněhové podmínky opravdu příznivé absolvujeme na závěr každého dne parádní sjezd z výšky tří tisíc metrů až dolů do údolí.

Společné večerní posezení posílí ducha a navodí tu správnou adventní atmosféru při šálku horkého čaje či svařeného vína atmosféru. A abychom se začali na nadcházející sezonu opravdu těšit, promítneme si i ty nejkrásnější snímky z předchozích zim a doslova celého světa. Kromě horských vůdců Víti Nováka a Vojty Dvořáka vás bude doprovázet i duchovní otec adventurní skialpové nabídky a též vášnivý skialpinista Petr „Pedro“ Novotný.

Nevíte, co si s sebou zabalit? Podívejte se na doporučenou skialpinistickou výbavu na naše zájezdy.

Program

1. den

Brzký ranní odjezd z Prahy do rakouského Neustiftu; příjezd v podvečer; ubytování, večerní briefing a plánování túry na další den, večeře.

2. den

Ráno nejprve lanovkou do vrcholové partie lyžařského střediska Stubai, odkud pak dle aktuálních podmínek podnikneme snazší skialpové výstupy na okolní vrcholy: Schaufelspitze (3332 m), Schussgrubenspitze (3211 m), Zuckerhütl (3507 m), Hinterer Daunkopf (3225 m). Odměnou nám budou překrásné výhledy i parádní sjezd do údolí. Po večeři nás čeká pohodové společenské posezení spojené s vyprávěním a promítáním.

3. den

Ranní a dopolední program podobně jako v sobotu – nejprve opět výjezd lanovkou na Schaufeljoch a následně opět snažší skialpové výstupy a sjezdy z okolních třítisícových vrcholů spojené se zdokonalováním sjezdové lyžařské techniky ve volném terénu; odpolední odjezd do Prahy, návrat v pozdních večerních hodinách.

Podmínky