ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Španělsko – Andalusie a Valencie

S ubytováním v centru měst
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
14. 5. – 22. 5. 20249 dní17070401

AKTUÁLNĚ PLNO

Na co se můžete těšit?

  • Valencie - město umění a vědy
  • Historické památky i malebná příroda Andalusie
  • Přejezd rychlovlakem AVE
  • Ubytování v centrech navštívených měst
  • Snídaně v ceně

Popis

Zveme vás na cestu do španělských oblastí Valencie a Andalusie. Cestovat budeme v menší skupině pronajatým minibusem, pouze cestu z Valencie do Sevilly absolvujeme chloubou španělské železnice na palubě unikátního rychlovlaku AVE. Nocovat budeme přímo v centrech navštívených míst. Návštěvu historických měst a památek si zpestříme i vycházkou po nově otevřené a unikátní Caminito del Rey s vyhlídkou na Garganta del Chorro. Odpočinek na pláži je také zahrnut v programu. Navštívíme věhlasná města v čele s Granadou, ochutnat můžete proslulou sušenou šunku jamón serrano nebo pravou paellu valencianu a komu síly stačí, ten si může po nocích zatančit flamenco v jednom z andaluských barů. 

Program

1. den

Letecky Praha – Valencie

2. den

Valencie – prohlídka historického centra – náměstí Plaza del Ayuntamiento s historickou budovou radnice, místo, kde se lidé setkávají stejně, jako v Praze "pod koněm"; městská brána Torres de Serranos, jedna ze středověkých věží obranné pevnosti Valencie, gotická budova Hedvábné burzy, kde se scházeli obchodníci a obchodovalo se především s hedvábím – La Lonja , valencijská katedrála, ve které se údajně nachází svatý Grál. Prohlídka moderního projektu CAC – Města umění a věd, Oceanografic – největší a nejsložitější dílo známého architekta Santiaga Calatravy; fakultativně návštěva největšího mořského parku v Evropě. 

3. - 4. den

Sevilla– hlavní město autonomní oblasti Andalusie; ranní odjezd rychlovlakem AVE z Valencie; odpoledne a následující den prohlídka historické části města. Procházka čtvrtí El Arenal, zde je k vidění jedna z nejkrásnějších býčích arén, sevillská Maestranza, kde občas býčí zápasy ještě probíhají, gotická katedrála s maurskou zvonicí La Giralda , jeden z hlavních symbolů Sevilly, Archivo de Indias, archivy, kde jsou k vidění různé dokumenty popisující objevení Ameriky; královské hradby Real Alcázar, originální náměstí Plaza Espaňa, které je příkladem andaluské architektury a které si zahrálo již v mnoha filmech. 

5. den

Córdoba – ranní odjezd do dalšího významného andaluského města; návštěva nejslavnější mešity Mezquita , do které byla později vestavěna katedrála;pevnost Alcázar de los Reyes Cristianos je obklopena krásnými zahradami; malebné uličky židovského a arabského města Judería, postavené ve stylu arabského mudéjar. Večerní odjezd do Granady. 

6. den

Granada - místo posledního odpočinku katolických králů Capilla Real, náměstí Plaza Isabel Católica, kde se nachází socha královny Isabely, jak předává Kryštofu Kolumbovi dokumenty k jeho cestám; městská historická čtvrť Albaicín, kde se nachází i vyhlídka na Alhambru Mirador de San Cristóbal, středověký komplex paláců a pevností v arabském stylu Alhambra a zahrady Generalife se systémem jezírek a fontán (vstupné viz poznámka). 

7. den

NP Los Cahorros – půldenní pěší nenáročná vycházka krásnou krajinou podél řeky Río Monachil; odpolední přejezd do Málagy a prohlídka města. Procházka po hradbách Alcazaru s výhledy na město, možnost návštěvy muzea a rodného domu Pabla Picasa, případně koupání, ubytování na Costa del Sol. 

8. den

Garganda del Chorro – možnost procházky krásnou přírodou po visutých lávkách světového unikátu Caminito delRey; odpoledne návštěva města Ronda, prohlídka nejmalebnějšího města Andalusie; domov býčích zápasů Plaza de Torros;Puente Nuevo, most přes hluboké údolí Guadalevín

9. den

Gibraltar – ranní přejezd do města, které je britským územím a je známé pro četný výskyt opic, střetává se zde Atlatntický ocená se Středozemním mořem; prohlídka města; možnost vyjet lanovkou na skálu Rock of Gibraltar. Večerní návrat do Malagy a letecky zpět do Prahy. Přílet v pozdních nočních hodinách.

Podmínky