ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Perly jižní Itálie

poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Itálie

Na co se můžete těšit?

  • Nejkrásnější památky Apulie
  • Poloostrov Gargano
  • Neapolský záliv a jeho okolí
  • Malá skupina cestovatelů

Popis

Jižní Itálie se vždy vymykala zbytku země v dobrém a někdy i špatném slova smyslu v již i tak pestré zemi, jakou Itálie je. Najdeme zde velkou koncentraci památek reprezentovanou od antiky až po vrcholné baroko. Horskou přírodu plnou jeskyní a písečné pláže s tyrkysovým mořem na pobřeží. Temperamentní, avšak zároveń přívětivé obyvatelstvo a také skvělé víno a gastronomii. Z této pestré nabídky vám představíme to nejlepší, co tato oblast poskytuje, navíc na obou pobřežích italské "boty". Putovat budeme opět v malé skupině a pokud zbude čas a chuť, rozšíříme si program o další fascinující místa.    

Program

1 den

Odlet z Prahy do Neapole, transfer a ubytování. 

2 den

Pompeje, prohlídka slavných vykopávek římského města pohřbeného popelem a lávou po výbuch sopky Vesuv v roce 79 po Kristu, během návštěvy jedinečný vhled do života římského města v prvním století našeho letopočtu; Neapol - město mnoha kontrastů, jedinečného životního stylu a výtečné gastronomie, prohlídka historické části města v čele s Piazza del Plebiscito a Královským palácem.

3 den

Cesta podél Amalfinského pobřeží , jedinečné díky své malebnosti a nádherným rozhledům na široké okolí;  postupné zastávky na pozoruhodných místech, město Amalfi - mnohobarevné městečko s jedinečnou atmosférou a katedrálou s prvky románské, normanské a arabské architektury, Ravello, městečko rozložené na terasách s krásnými vilami a zahradami včele s Villa Rufola a Villa Cimbone, Sorrento, město obklopené olivovníkovými a citroníkovními háji, vyhlídky, kavárny a podobně. Alternativně lze podniknout fakultativní výlet na Capri, slavný ostrov lákající na neposkvrněnou přírodu, historii i luxus.

4 den

Caserta, prohlídka jednoho z nejrozsáhlejších barokních zámků v Evropě, velkolepá rezidence rodu Bourbonů, stavěná po vzoru zámku ve Versailles; monumentální zahrady s tři kilometry dlouhým vodním kanálem, mnoha zdobenými kašnami, napájenými velkolepým akvaduktem; návštěva Caserta Vechia, středověké městečko plné úzkých uliček a květin, přejezd na východní pobřeží Itálie.

5 den

Gargano, cesta malebným horským poloostrovem, kde postupně navštívíme historické městečko Monte San Angelo s hradem, projedeme lesnatým vnitrozemím NP Gargano, prohlédneme si Vieste, městečko na skalních útesech a zastavíme se i na některé ze zdejších písečných pláží.  

6 den

Castel del Monte, prohlídka světoznámého oktagonálního hradu císaře Fridricha II. Štaufského; Materaprohlídka starého města protkaného labyrintem úzkých uliček a schodišť, jež se stalo kulisou pro natáčení mnoha filmů; proslulá čtvrť Sassi di Matera s mnoha jeskyněmi přizpůsobenými nejen pro bydlení, ale také jako kaple a poustevny.

7 den

Alberobelo, návštěva asi nejznámější památky italské Apulie, procházka mezi tzv. "trulli", kruhovými bílými domečky s šedivou kamennou střechou včetně kostelíku, které tvoří celé čtvrti o několika stovkách domků;  jeskyně Grotte di Castellana - nejrozsáhlejší krápníková jeskyně v Itálii;  Ostuni - prohlídka města, zvaného také  "bílé město" postaveného na kopci, kde všechny stavby kromě katedrály mají zářivě bílou barvu. 

8 den

Bari, historické přístavní město s mohutnou pevností Castello Svevo vystavěnou v byzantsko-normanském stylu, křivolaké uličky starého města, bazilika svatého Mikuláše a další; odlet zpět do Prahy dle zajištěného spojení.

Podmínky