ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Zlatý okruh mezi Moskvou a Volhou

poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rusko, Rusko evropské

Na co se můžete těšit?

  • Chrámy a kláštery kolébky ruského pravoslaví 
  • Jaroslavl  a Kostroma – malebná města na řece Volze
  • Moskevský Kreml  a Rudé náměstí 

Popis

Proslulé „Zolotoje kolco“, klasický okruh po starobylých památkách v okolí Moskvy, jsme pro vás připravili v kompletní verzi a v lehce cestovatelském pojetí, jež nám kromě všech nejvýznamnějších památek představí i současnou realitu Ruska. Rušná Moskva nás překvapí svou rozlehlostí a velkorysou okázalostí, ale i rozsáhlou výstavbou pěších zón a parků, kde si je možné během náročného poznávacího programu oddechnout. Z Moskvy zamíříme nejen do bližších historických perel – Sergijeva Posadu, Suzdalu a Vladimiru, ale i do vzdálenějších malebných měst na řece Volze – Jaroslavle a Kostromy, jimž veletok vtiskává neopakovatelnou atmosféru. Nad poklidnou rovinatou krajinou nám po celé trase budou jako majáky zářit zlaté kupole desítek pravoslavných chrámů a klášterů s interiéry bohatě zdobenými freskami a posvátnými ikonami. Za příznivého počasí se stihneme i příjemně vykoupat na písečných plážích jezera Pleščejevo a řeky Volhy.

Program

1. den

Letecky Praha – Moskva, ubytování v centru města na 2 noci, zahájení prohlídky historického centra – pěší zóna starého Arbatu, moderní Nový Arbat aj.

2. den

Moskva – Kreml a Rudé náměstí , chrám Vasila Blaženého , architektonicky unikátní nákupní centrum GUM; individuálně dle zájmu lanovkou na Vrabčí hory, výhled na panorama města a prohlídka nejstarší ruské Lomonosovy univerzity.

3. den

Sergijev Posad – velký Trojicko-sergijevský klášter , jedno z nejposvátnějších míst ruského pravoslaví; Pereslavl-Zalesskij – valy pevnosti knížete Jurije Dolgorukého a nejcennější Spaso-preobraženský chrám, procházka podél řeky Trubež a koupání ve velkém jezeře Pleščejevo, při nepřízni počasí náhradou několik dalších klášterů v Pereslavli a okolí.

4. den

Rostov Veliký na březích jezera Něro – příjemné menší město s rozlehlým, krásně restaurovaným Kremlem, chrámovým a palácovým komplexem za mohutnými hradbami, které nabízejí hezké výhledy a dva freskami zdobené chrámy, individuálně možnost prohlídky řady dalších expozic; projížďka lodí po jezeře Něro, klášter sv. Jakuba.

5. den

Jaroslavl– krásné město na řece Volze, jedno z nejstarších v Rusku s více než tisíciletou historií,  Spaso-preobraženský monastýr, freskami zcela vymalované chrámy Ilji Proroka a Jana Křtitele, divadlo Volkova – první stála divadelní scéna v Rusku, nový Blagověščenský chrám a fontánový park s hudbou na soutoku Volhy a přítoku Kotorosl, nábřeží Volhy s cyklostezkou a možností zapůjčení kol aj.

6. den

Jaroslavl – dopoledne plavba po řece Volze s možností přerušení v Tolze s ženským monastýrem a procházkou podél řeky. Čisté vody Volhy a jejích přítoků nabízejí navíc v Jaroslavli i následně v Kostromě možnost koupání na přírodních písečných plážích.

7. den

Kostroma – malebné staré obchodní město na soutoku Volhy a řeky Kostromy, arkádové centrum s dlouhými řadami podloubí, Ipatijevský monastýr, přenocování v plovoucím hotelu na Volze s romantickým západem slunce nad řekou.

8. den

Suzdal – menší starobylé město na říčce Něrli plné památek i dřevěné architektury venkovského charakteru, zdejší Kreml je „dědečkem“ moskevského z dob Jurije Dolgorukého, klášter sv. Eufimijeva, kde se za druhé světové války formoval československý armádní sbor, skansen s dvěma krásnými dřevěnými kostelíky.

9. den

Bogoljubovo – procházka k chrámu Panny Marie pomocné na Něrli; Vladimír – Uspenskij chrám Nanebevzetí Panny Marie s ikonami Andreje Rubleva a starobylý chrám sv. Dmitrije; přejezd minibusem do Moskvy.

10. den

Moskva – chrám Krista Spasitele a vycházka po nábřeží řeky Moskvy s monumentální sochou Petra Velikého nebo individuálně dle zájmu; odpoledne letecky zpět do Prahy.

Podmínky