ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Treking pod Huascaránem a severní Peru

turistické zájezdy2 středně náročný program★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Peru

Na co se můžete těšit?

  • NP Huascarán a bílé štíty Cordillery Blanca
  • Treking Santa Cruz nalehko – s oslíky a místním kuchařem
  • Památky předkolumbovských kultur u Pacifiku i v Andách
  • Velkolepá panoramata horské Amazonie s kaňonem Maraňonu
  • Monumentální vodopád Gopta

Popis

Peruánské Andy nabízejí nepřeberné množství tras, jednu krásnější než druhou. Věříme, že vás osloví právě tato originální kombinace. V první části zájezdu se budeme věnovat Cordilleře Blanca, nejvyššímu a nejkrásnějšímu pohoří peruánských And, kde nad přívětivě zelenými dolinami ční desítky ledovcových štítů mimořádně efektních tvarů v čele s dominantním Huascaránem (6768 m, nejvyšší hora země) a bílou pyramidou Alpamayo (5947 m), která bývá řazena do výčtu deseti nejkrásnějších hor světa. Zde si užijeme týden hlavního pěšího programu včetně slavného treku Santa Cruz. Celý treking absolvujeme nalehko, pouze zde na jeho trase přenocujeme třikrát pod stanem, zavazadla nám ponesou sympatičtí oslíci a o naše žaludky se kompletně postará místní kuchař. Odtud budeme logicky pokračovat dále k severu s již turisticky umírněným programem. Nejprve na pobřeží Pacifiku za památkami předkolumbovským kultur i koloniální architekturou s kratší relaxací u oceánu. A pak hlavně do méně navštěvovaných, ale mimořádně atraktivních severních oblastí peruánských And – do Cajamarcy, jednoho z center peruánského folkloru, a dále přes dva kilometry hluboký kaňon Maraňonu, jedné z hlavních zdrojnic Amazonky, za dalšími perlami peruánského severu například v podobě tajemné předincké pevnosti Kuelab či vodopádu Gocta, jednoho z nejvyšších vodopádů světa.

Čtyři dny po tomto zájezdu vyráží z Prahy nenáročný turisticko-poznávací zájezd Severní Peru a NP Huascarán, který se v Cordilleře Blanca zdrží kratší dobu, a dále pokračují oba zájezdy shodně. Různě zdatní rodinní příslušníci tak případně mohou v NP Huascarán zvolit odlišný program a druhou část zájezdu strávit společně.

Program

1.–11. den

Viz zájezd Peru – treking pod Huascaránem.

Poslední den připojení  k zájezdu Severní Peru a NP Huascarán, noční přejezd pohodlným lehátkovým autobusem do Trujilla na pobřeží Pacifiku.

12. den

Chan Chan – prohlídka vykopávek starobylého města kultury Čimú, vybudovaného z nepálených cihel, které před 700 lety patřilo k největším městům světa; ubytování na 2 noci, odpočinek a relaxace na tichomořském pobřeží.

13. den

Trujillo – prohlídka centra starého koloniálního města a nedalekých pyramid Huaca de la Luna a Huaca del Sol (pyramidy Slunce a Měsíce) z doby kultury Močiků (100–700 n.l.).

14. den

Přejezd minibusem do hor, do města Cajamarca (2750 m) – příjemné historické město, centrum severoandského peruánského folkloru, ubytování na 2 noci.

15. den

Canal de Cumbemayo (3550 m) – důmyslný vodní kanál, který představuje úžasný počin předincké stavební techniky, turistika okolo kanálu a ve skalních bludištích a roklinách; Cajamarca – prohlídka centra města a návštěva místa, kde v r. 1532 vlákali španělští conquistadoři do léčky posledního Inku Atahualpu.

16. den

Celodenní přejezd minibusem po panoramatické silnici přes hřebeny And a napříč kaňonem řeky Maraňon do horské části provinice Amazonie; cestou zastávky na vyhlídkách v průsmyku Calla Calla (3600 m) a v zajímavém muzeu v osadě Leymebamba s mumiemi od Laguny de los Condores; příjezd do města Chachapoyas (2350 m), ubytování na 3 noci.

17. den

Kuelap (3000 m) – ikonická památka severního Peru, prohlídka předincké pevnosti a svatyně, obehnané hradbou 1900 metrů dlouhou a až 30 metrů vysokou, jízda první peruánskou lanovkou s panoramatickými výhledy na okolní hřbety And a následně asi 30 minut pěší chůze k pevnosti. V pozdním odpolední prohlídka koloniálního Chachapoyas.

18. den

Gocta – jeden z nejvyšších vodopádů světa (771 m výšky), pěší výlet amazonským mlžným pralesem z vesničky Cocachimba až přímo pod vodopád (10 km/ ↑ 600 m/ ↓ 300 m/ 5–6 h/ možnost pronájmu koně); návrat do Chachapoyas.

19.–20. den

 Transfer minibusem na letiště do Jaénu a let přes Limu do Prahy.

Podmínky