ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Treking pod Huascaránem a bolivijské Altiplano

turistické zájezdy2 středně náročný program★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Bolívie, Peru

Na co se můžete těšit?

  • NP Huascarán a bílé štíty Cordillery Blanca
  • Treking Santa Cruz nalehko – s oslíky a místním kuchařem
  • Jezero Titicaca – perla And 
  • Salar de Uyuní – největší solná pláň světa
  • Barevné laguny a vulkány Altiplana

Popis

V Peru a Bolívii se hřebeny jihoamerických And ve své centrální části rozvinou do mohutnosti i do krásy a obkrouží rozlehlou vysokohorskou plošinu Altiplano. Sem musí alespoň jednou v životě vyrazit každý milovník velehor! Navíc zdejší oblasti nabízejí snadné dosažení rekordních výšek i nehorolezcům a příležitostným turistům, pokud si správně naplánují pozvolný postup do vysokých poloh. V první části zájezdu se budeme věnovat Cordilleře Blanca, nejvyššímu a nejkrásnějšímu pohoří peruánských And, kde nad přívětivě zelenými dolinami ční desítky ledovcových štítů mimořádně efektních tvarů v čele s dominantním Huascaránem (6768 m, nejvyšší hora země) a bílou pyramidou Alpamayo (5947 m), která bývá řazena do výčtu deseti nejkrásnějších hor světa. Zde si užijeme týden hlavního pěšího programu včetně slavného treku Santa Cruz. Celý treking absolvujeme nalehko, pouze zde na jeho trase přenocujeme třikrát pod stanem, zavazadla nám ponesou sympatičtí oslíci a o naše žaludky se kompletně postará místní kuchař. Posléze přeletíme na Altiplano, již dobře aklimatizovaní, což je pro příjemný a bezpečný pobyt v nadmořské výšce 3500–5000 m velmi důležité. Nejprve zamíříme k malebnému jezeru Tititcaca, které nám nabídne na pozadí rozlehlé, temně modré hladiny úžasné výhledy na hradbu Cordillery Real a její šestitisícovky. Zde vstoupíme do Bolívie, kde absolvujeme ještě několik kratších pěších túr, ale především pronikneme až na odlehlý jihozápad země do nejvýše položených, nejdrsnějších, ale zároveň nejkrásnějších oblastí Altiplana. Unikátní třídenní okruh terénními auty nám zde nabídne průjezd oslnivě bílou solnou pouští a nad ní porosty mohutných kaktusů na ostrově Pescado, jinde dýmající fumarolová pole či koupání v termálních pramenech, pouštní skalní města i pestrobarevné alkalické laguny, ve kterých hejna růžových plameňáků čeří zrcadlící se sněhové čepice okolních vulkánů. Na závěr si krátce odpočineme v historických městech Bolívie s atraktivní koloniální architekturou.

Program

PERU

:

1.–11. den
12. den

Přejezd autobusem do Limy, odpočinek a návštěva města.

BOLÍVIE

:

13. den

Odlet do Juliacy, přejezd autobusem do Bolívie, do malebné Copacabany, poutního města u jezera Titicaca (3810 m), ubytování na 2 noci.

14. den

Isla del Sol – lodní výlet na jedinečný ostrov, vyhlídkový přechod kompletní hřebenovky ostrova (12 km/ ↑ 450 m/ ↓ 450 m).

15. den

Přejezd autobusem do La Paz (3500–4000 m), ubytování na 2 noci – prohlídka administrativního hlavního města Bolívíe, neobvykle položeného v široké rokli zaříznuté do náhorní plošiny, historické centrum včetně origináníhu trhu čarodějnic, vyhlídkové lanovky spojující centrum s vysoko položenými předměstími.

16. den

Cordillera Real – vycházka kolem jezera s výhledy na Huayna Potosí (6088 m) či technicky náročnější túra ze sedla Zongo (4750 m) s průstupem skalní stěnou podél vodního kanálu a výstupem k čelu ledovce do 5050 m (6 km/ ↑ 300 m/ ↓ 300 m).

17. den

Nenáročný pěší výlet barevným kaňonem Palca (3900–3400 m) s výhledy na ledovcovou Illimani (6439 m) (8,5 km/ ↓ 500 m/ ↑ 50 m); noční přejezd lehátkovým autobusem do Uyuní.

18.–20. den

Okruh terénními auty po jižním Altiplanu (3650-4950 m) včetně přejezdu solné pláně Salar de Uyuní a nejodlehlejší chráněné oblasti Reserva de fauna andina Eduardo Avaroa – originální perspektivy solné pláně, výhledy na pětitisícové vulkány, barevné alkalické laguny s plaměňáky, skalní útvary, sopečné jevy, koupel v termálním jezírku – 3denní plná penze, první noc v unikátním solném hotýlku postaveném kompletně ze slaných kvádrů; návrat do Uyuní, téměř pouštního města se hřbitovem lokomotiv.

21. den

Přejezd autobusem do "stříbrného" města Potosí (4050 m), z jehož dolů kdysi plynulo do Španělska obrovské bohatství, prohlídka koloniálního centra; pokračování autobusem do Sucre (2400 m), oficiálního hlavního města Bolívíe.

22. den

Sucre – prohlídka starobylého koloniálního města a odpočinek v příjemném subtropickém klimatu; noční přejezd lehátkovým autobusem do východní nížinné části země.

23. den

Santa Cruz de la Sierra – koloniální historické centrum města, parky s tropickou vegetací aj.

24.–25. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky