ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Perly Transsibiřské magistrály

Po magistrále komfortněji a v pozvolnějším tempu
poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rusko

Na co se můžete těšit?

  • Moskevský Kreml a Rudé náměstí

  • Tatarstán - Kazaň a Veliký Bolgar 

  • Sibiřské klenoty Tobolsk a Irkutsk; centrum Burjatska Ulan Ude

  • Nádherná příroda Krasnojarských Stolbů i Bajkalu

Popis

Cesta po legendární Transsibiřské magistrále představuje sama o sobě velký pojem. Na její trase nalezneme spoustu nezapomenutelných míst, která při našich zájezdech často pouze projedeme, nebo se v nich zastavíme na krátkou dobu. Připravili jsme pro vás zájezd, který se zaměřuje více na návštěvy na trase magistrály, věnuje delší čas prohlídkám jedinečných míst, nabízí více komfortu a snaží se omezit množství nočních přejezdů na nezbytné minimum. Zájezd sice neprojede celou trasu Transsibiřské magistrály, poněvadž končí v Ulan-Ude, zahrnuje však s jistotou 90 % nejpřitažlivějších míst z celkové trasy. Pohodlnější tempo zájezdu nám umožní se více věnovat historii a přírodě navštívených míst a snížit celkovou cestovatelskou náročnost zájezdu.

Program

1. - 2. den

Letecky Praha – Moskva, prohlídka města – Kreml a Rudé náměstí , chrám Vasila Blaženého, obchodní dům GUM, chrám Krista Spasitele, nový park Zarjadje, pěší zóna starého Arbatu, moderní Nový Arbat, vyhlídka na Vrabčích horách, dle časových možností i letní sídlo Kateřiny Veliké s přilehlým parkem Caricyno. Druhý den večer odjezd nočním vlakem po Transsibiřské magistrále.

3. - 4. den

Kazaň – prohlídka starobylého centra na řece Volze – kazaňský Kreml , ulice Baumana, katedrála svatých Petra a Pavla, fakultativně Chrám všech náboženství. Celodenní výlet k ruinám starobylého města Veliky Bolgar, místa, kterému muslimové říkají „severní Mekka“, novodobá bílá mešita. Večer odjezd nočním vlakem a následující dopoledne přejezd přes Ural do Asie.

5. - 6. den

Jekatěrinburg – náměstí Roku 1905, chrám Na krvi, vyhlídková plošina na vrcholu jednoho z moderních mrakodrapů, jezero v centru města, místo největšího pohřebiště československých legionářů na světě a jejich památník na Michailovském hřbitově. Nocleh v hotelu, druhý den výlet k hraničnímu monumentu mezi Evropou a Asií a k místu pohřebiště carské rodiny Ganina Jama, večer odjezd do Tobolsku.

7. - 9. den

Tobolsk – prohlídka někdejšího hlavního města Sibiře, ležícího na mohutné řece Irtyš, a jeho impozantního kremlu, který je jediný svého druhu v Asii. Ťumeň – nejstarší město na Sibiři, dnes moderní centrum s výstavným Květinovým bulvárem, návštěva kláštera Svaté Trojice ze 17. století, vystavěného v tzv. kozáckém baroku. Pokračování přejezdu západní Sibiří přes Omsk, Novosibirsk a veletok řeky Ob do Krasnojarsku.

10. - 11. den

Krasnojarsk s atraktivní polohou na veletoku Jenisej a v předhůří Východního Sajanu, výlet minibusem do přírodní rezervace Krasnojarské Stolby s unikátními skalními útvary s výhledy na Jenisej (většinu dne relaxace v přírodě a možnost pěší turistiky). Druhý den odjezd vlakem do Irkutsku.

12. den

Irkutsk – tradiční metropole střední Sibiře na řece Angara – nábřeží, pravoslavné chrámy, dřevěné domy děkabristů, Znamenskij monastýr. Nocleh v hotelu.

13. - 14. den

Přejezd minibusem k nedalekému jezeru Bajkal do letoviska Listvjanka, zde ubytování v typickém dřevěném penzionu na 2 noci – sibiřský skansen Talcy, rybí trh se slavným bajkalským omulem, návštěva něrpinária (něrpa je endemický bajkalský tuleň), odpočinkový druhý den na oblázkové pláži s výhledem na útesy, vycházka borovými lesy po kopcovitém pobřeží a zajímavého muzea Bajkalu.

15. den

Vyhlídková plavba lodí podél divokého pobřeží Bajkalu z Listvjanky do Sluďjanky se zastávkami na trase slavné krugobajkalské železnice, původní historické trase Magistrály s mnoha tunely skrz skalní útesy. Ve Sluďjance na jediném mramorovém nádraží světa přesedneme na vlak a po současné Magistrále hornatou krajinou s výhledy na jihovýchodní pobřeží Bajkalu přejedeme do Ulan-Ude.

16. - 17. den

Ulan-Ude – centrum autonomního buddhistického Burjatska, prohlídka příjemného centra s monumentální hlavou Lenina na centrálním náměstí. Výlet minibusem do největšího buddhistického kláštera v Rusku – Ivolginského dacanu. Následující den odlet přes Moskvu do Prahy.

Podmínky