ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Seychely – Vánoce

Fascinující pláže na žulových ostrovech v tropech
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Seychely

Na co se můžete těšit?

  • Překrásné bělostné pláže lemované palmami
  • Rozmanitý podmořský život – šnorchlování
  • Přírodní rezervace Vallée de Mai 
  • Hinduistický chrám s typickou gópurou
  • Želvy obrovské
  • Vynikající kreolská kuchyně

Popis

Souostroví sto patnácti ostrovů v Indickém oceánu bývalo vždy symbolem luxusní dovolené a odpočinku. Vydejte se s námi strávit silvestr na dvou z těchto žulových ostrovů v klidném a bezpečném koutu světa. Můžete se přesvědčit, že ostrovy nenabízejí jen lenošení na plážích, ale i nezapomenutelné výlety do hornatého vnitrozemí a šnorchlování u přilehlých ostrůvků. Seznámíte se i s místní jedinečnou flórou a faunou. Neopomineme si prohlédnout pestrou architekturu hlavního města Victoria, která odráží vlivy francouzských i anglických kolonizátorů a indických přistěhovalců. Oslavte s námi Nový rok výbornou kreolskou kuchyní a tropickými koktejly!

Program

1. – 2. den

Letecky Praha – Mahé (Seychely); prohlídka Viktorie – nejmenšího hlavního města na světě s koloniální architekturou, katolickou katedrálou, mešitou i hinduistickým chrámem s typickou malovanou gópurou; přejezd trajektem (cca 1 hod) na ostrov Praslin, ubytování v oblasti Anse Volbert, písečá zátoka s ideálními podmínkami na koupání; na tomto ostrově strávíme celkem čtyři noci; možnost koupání a mnoha dalších fakultativních výletů na okolní ostrovy i po ostrově samotném.

3. – 5. den

Bohatý fakultativní program dle vlastního výběru: Anse Lazio – snad nejkrásnější pláž na světě; přírodní rezervace Vallée de Mai s endemickou palmou lodoicií seychelskou a černými papoušky; výlet lodí na ostrůvek Curieuse s chovnou stanicí želv obrovskýchs odpoledním šnorchlováním u ostrůvku St. Piere Islet; lodní výlet na Cousin Island – celý ostrov je přírodní rezervací s nepřeberným množstvím ptactva a ještěrek, hnízdiště karet obrovských od září do února (během svátků nemá ostrov jasně danou otevírací dobu); výlet na kolech na ostrově La Digue, obklopeném jadeitovými vodami s množstvím malebných zátok s rozkošnými plážemi.

6. den

Přejezd trajektem (cca 1 hod) na ostrov Mahé, ubytování v oblasti Beau Vallon / Bel Ombre – palmami lemovaná zátoka s písečnou pláží; vždy se západem slunce se zde objeví stánky místních kuchařů nabízejících skvělou kreolskou kuchyni za příjemné ceny; na tomto ostrově strávíme celkem tři noci; možnost koupání a mnoha dalších fakultativních výletů po ostrově samotném i na okolní ostrůvky.

7. – 8. den

Možnost mnoha fakultativních výletů: celodenní okruh po ostrově s návštěvou nejkrásnějších pláží i hornatého vnitrozemí včetně čajové plantáže a továrny na čaj poblíž hory Morne Blanc; výlet lodí se skleněným dnem do Národního mořského parku Ste. Anne se šnorchlováním (korálový útes, mořské želvy a různé mořské ekosytémy); rozmanité pěší výlety po džunglí porostlých kopcích, protkaných četnými pěšinkami.

9. – 10. den

Letecky zpět do Prahy (9. den – pozdě večer odlet z ostrovů).

Podmínky