ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Réunion a Mauricius

Tropický ráj v srdci Indického oceánu
poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Mauricius, Réunion

Na co se můžete těšit?

  • Dva vulkanické ostrovy naprosto rozdílných světů
  • Rozeklané štíty hor, divoká vegetace, monumentální vodopády
  • Kreolská rozmanitost, koloniální pozůstatky, světová náboženství
  • Kontrast černých a romanticky bílých písečných pláží
  • Možnost prodloužení o pobyt na ostrově Mauricius

Popis

Maskarény – souostroví v Indickém oceánu – se mohou právem považovat za ráj na zemi. Dva největší výčnělky obrovitých podmořských vulkánů jsou ostrovy Réunion a Mauricius. První milovaný pro svou ohromující divokost a přírodní skvosty, druhý ceněný díky neuvěřitelné kulturní rozmanitosti a nekonečně dlouhým bílým plážím. Nahlédněte s námi pod pokličku geologického a botanického kotle. Vydejte se s námi do země hrdých kreolů, kteří se nikdy zcela nepodvolili koloniální nadvládě. Poznejte, jak chutná mix všech velkých kultur Indického oceánu – ať už na talíři nebo ve svatostáncích velkých náboženství stojících dodnes vedle sebe v poklidném míru. To vše za zvuků ségy a kreolské hudby maloya, která vás nenechá sedět v klidu. Abyste si mohli volné dny v ráji vychutnat přesně podle svého gusta, rozdělili jsme poznání těchto dvou ostrovních rájů na dvě části – základní réunionskou a volitelnou mauricijskou. Důmyslně volené ubytování pak nabízí svobodu volby té správné míry aktivity, poznání, odpočinku a koupání.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Réunion; přesun na východ ostrova, ubytování, seznámení s okolím.

3. den

Piton de la Fournaise (2632 m) - měsíční krajina jednoho z nejaktivnějších vulkánů světa; pěší výlet ke kráterům Dolomieu a Bory; vulkanická jeskyně Chapelle de Rosemont; návštěva unikátního interaktivního muzea geologie Maison du Volcan v Bourg-Murat.

4. den

Svěží severovýchod – zelená kaldera kráteru Salazie s mnoha nádhernými vodopády; pěší výlet k vodopádům Trou de Fer; přesun autem do St. Pierre – návštěva rumové destilerie s možností ochutnávky.

5. den

Divoký jih ostrova – návštěva multikulturního městečka Saint-Pierre: chrámy, tržiště i etnické čtvrti; osvěžení u vodopádů de la Grande Gallet; přejezd jižních partií ostrova s kulinářskými zastávkami u producentů rumu, koření a dalších místních pochoutek; přejezd „lávové silnice“ na svazích dominanty ostrova - činné sopky Piton de la Fournaise.

6. den

Pohodové St-Gilles - odpočinek na idylických plážích s četnými korálovými útesy; možnost návštěvy botanické zahrady, mořského akvária, záchranné stanice mořských želv nebo vyhlídková plavba lodí s proskleným dnem.

7. den

Ukrytý střed ostrova - pověstná klikatá horská silnice východními svahy Réunionu; Cilaos - centrum milovníků dobrodružství; krásný výhled na nejvyšší horu ostrova Piton des Neiges (3069 m); pěší výlet na vyhlídku Roche Merveilleuse.

8. den

Odpočinkový den – relax na místních plážích; možnost fakultativních programů: šnorchlování, zajištění vyhlídkového letu helikoptérou nebo plavby plachetnicí azurovými vodami Indického oceánu.

9. den

Rušný severovýchod – východ slunce na Le Maïdo s výhledy do závratných hloubek kráteru Mafate; neustále živé St-Paul a ochutnávky na místních trzích; poslední chvíle v hlavním městě ostrova St-Denis; koloniální a kreolská architektura, muzea, chrámy všech hlavních světových náboženství; přelet na Mauricius.

10. den

Východ, centrum mauricijské kultury – rušné hlavní město Port-Louis s památkami z dob koloniální éry ; pověstné muzeum poštovních známek (včetně proslaveného Modrého Mauricia), prohlídka vyhlášené botanické zahrady v Pamplemousses; procházka přístavem a návštěva tržiště.

11. den

Centrální výšiny ostrova: Bois Cheri – prohlídka továrny na zpracování čaje s ochutnávkou; Grand Bassin - posvátná hinduistická místa;  pěší výlet ke kráteru vyhaslé soupky Trou aux Cerfs; město Moka.

12. den

Jih ostrova: NP Black river se zachovalým původním pralesem a mnoha vyhlídkami a vodopády; monumentální vodopád Chamarel a unikátní vulkanická vyvřelina Sedmbarev Země.

13.–14. den

Odpočinkový den na plážích; pro zájemce projížďka na katamaránu; letecky zpět do Prahy.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU