ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Argentina s návštěvou Uruguaye a Paraguaye

poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Argentina, Paraguay, Uruguay

Na co se můžete těšit?

  • Misie v Uruguayi a Paraguayi
  • Ráj zvířat v Esteros del Ibera
  • Iguazu – největší vodopády světa
  • Hory a pouště Salty
  • Výborná argentinská vína, návštěva vinic 

Popis

Argentina je zemí mnoha tváří a neuvěřitelné rozmanitosti. Země, kde naleznete nejmohutnější vodopády světa, velehorské masivy And, úžasně barevné skalní útvary srovnatelné s americkým Utahem i vodní svět lagun a zvířat, nazvaného Esteros del Iberá přezdívaného jako argentinský Pantanal. Argentina je ale také zemí skvělého jídla, vína, fotbalu a přívětivých obyvatel. Její hlavní město, Buenos Aires, bývá označováno jako Paříž Jižní Ameriky. Během našeho putování nahlédnemei k sousedům na nejhezčí místa Uruguaye a Paraguaye. Neváhejte a připojte se k nám na cestu plnou poznání, zážitků, navíc vše za doprovodu podmanivého tanga.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Buenos Aires; ubytování a seznámení s hlavním městem Argentiny, které na první pohled vypadá jako evropské město. Barevné domy v umělecké čtvrti La Boca, typická pro své barevné domy, které byly stavěny chudými lidmi doslova z toho, co našli, shlédnout můžete i tanečníky tanga, původně tanec proletářů a spodiny. Následně návštěva hřbitova aristokratů La Recoleta, kde spočívá slavná Evita Perón.

3. den

Buenos Aires – pokračování prohlídky města, které je údajně bránou do Jižní Ameriky; náměstí Plaza de Mayo, místo, kde se místní scházejí k protestům i oslavám;  Plaza Congreso, Metropolitní katedrála, zasvěcená osvoboditeli Josému de San Martí; prezidentský palác Casa Rosada, umělecká čtvrť San Telmo, městské bulváry. 

4. den

Colonia del Sarcamento –  příjemná plavba přes Río de la Plata do Uruguaye; prohlídka historického centra, které je spojením portugalské a španělské koloniální architektury

5. den

Posadas – přelet k západnímu břehu mohutné řeky Paraná; návštěva jezuitské misie v Paraguayi, jež je zde s Argentinou spojená mostem. Prohlídka San Cosme y Damián a Trinidadu ; monumentální trosky chrámových staveb, vesnice indiánů, stará hvězdárna a další stavby zasazené v tropické přírodě.

6.–7. den

Colonia Carlos Pellegrini – přejezd do největší přírodní rezervace Esteros de Iberá, zvané též malý Pantanal. Lodní výlet po lagunách a bažinách, pozorování zvířat, především kajmanů a kapybar. Následující den procházka místní přírodou spojená s pozorováním místní krásné a rozmanité fauny a flory; prohlídka návštěvnického centra. Návrat do Posadas.

8. den

San Ignácio Mini – návštěva úchvatných trosek barokní jezuitské misie ze 17. století; následný přejezd podél řeky Paraná do Puerto de Iguazu.

9 den.

Vodopády Iguazu – výlet k nejmohutějším vodopádům světa; jízda turistickým vláčkem a několik prohlídkových okruhů mezi vodopády, Ďáblův chřtán, kde  s respektem pohlédneme do hřmících hlubin tříštících se mas řeky Paraná.

10. den

Salta – přelet do horské oblasti And; dle časových možností prohlídka města s největším množstvím zachovalých koloniálních staveb v Argentině; návštěva katedrály La Catedral , kde údajně v roce 1990 došlo ke zjevení Panny Marie a kostela Iglesia San Francisco.

11. den

Cafayate – privátním autobusem do jedné z nejlepších vinařských oblastí Argentiny; návštěva místního vinařství a ochutnávka vín; výlet k bizarním skalním útvarům Ďáblův chřtán a Amfiteátr ve slavném údolí Quebrada de las Conchas. 

12. den

Cachi – celodenní výlet do horské oblasti; údolí Quebrada de los Laureles a Escoipe, výjezd do sedla Piedra del Molino (3430 m);  NP Los Cardones proslulý svými kaktusy, návštěva haciendy Payogasta ze 17. stol. 

13. den

Purmamarca – tradiční horská indiánská vesnice s vyhlášeným trhem, klikatá cesta Cuesta de Lipan s krásnými výhledy, pestrobarevné skály v Argentině, vyhlídka delLipan, azurově modré vulkány a monumentální Salinas Grandes (vysokohorská solná pláň a slané jezero), Tren a las Nubes, nejvýše položená trať na světě.

14. den

Quebrada de Humahuace – monumentální andské údolí, návštěva tradičních vesnic s dochovaným folklorem a tradicemi; Tilkara a pevnost Pucará s památkami indiánské kultury, jezuitský kostelík z roku 1661 v Uquía, koloniální Humahuace, výhledy na sopku Tumbaya.

15.–16. den

Odlet přes Buenos Aires zpět do Prahy.

15.–21. den

PRODLOUŽENÍ DO PATAGONIE A OHŇOVÉ ZEMĚ

15. den

Přesun do Salty a přelet  přes Buenos Aires do El Calafate; ubytování a volný program. 

16. den

Perito Moreno – celodenní výlet do NP Los Glaciares ke známému jezernímu ledovci, jenž pomalu ale jistě dobývá celé Lago Argentino; pozorování ostatních ledovců,  hodinová plavba Safari Nautico po jezeře podél ledovce. 

17. den

Volný den s možností fakultativních výletů. 

18.–19. den

Ushuaia – přelet a následující den dopolední výlet vlakem Fin del Mundo do národního parku Tierra del Fuego; odpoledne plavba (cca 5 hodin) po kanálu Beagle, spojnice mezi Atlantským a Tichým oceánem, Isla Lobos, Isla Pájaros, pozorování tučňáků a maják Fin del Mundo. 

20.–21. den

Letecky z Ushuaia přes Buenos Aires do Prahy. 

Podmínky