ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Cyklotoulky krajem Bordeaux

Vinice Médoc, Bordeaux, St. Émilion
dovolená na kole1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Francie

Na co se můžete těšit?

  • Varianta letecky a na místě za podpory autobusu
  • Cyklovýlety hvězdicově z jednoho místa
  • Ochutnávka proslulých vín
  • Atlantik: nejvyšší písečná duna v Evropě
  • Ubytování v hotelu s polopenzí

Popis

Bordeaux, zřejmě nejslavnější vinařská oblast na světě, se pyšní především skvělým červeným vínem. Právě zde se na popud Napoleona III. v roce 1855 zrodila jednotná klasifikace vín, dodnes uznávaná po celém světě. V průběhu zájezdu se i my pokusíme proniknout do tajů enologie, naučíme se rozpoznat Cabernet-Sauvignon od Merlotu, pojmenovat specifika jednotlivých oblastí a ochutnáme i méně známá bílá vína. Vedle vyhlášeného vinařského průmyslu se však toto významné přístavní město pyšní i bohatou historií, jež po sobě zanechala množství památek a celé historické centrum Bordeaux tak bylo v roce 2007 zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Na kolech prozkoumáme také velmi rozmanité krajiny okolí. Projedeme vinařské oblasti Médoc a Saint-Émilion s největším monolitickým chrámem v Evropě. Z vinic se nekonečnými borovicovými lesy přesuneme k písečným plážím Atlantiku, kde ochutnáme čerstvé ústřice a vystoupáme na nejvyšší písečnou dunu v Evropě. A nahlédneme i do vnitrozemí mezi řeky Garonnu a Dordogne, kde navštívíme románské opatství na svatojakubské cestě La Sauve Majeure, krásnou bastidu v Eymetu či město Bergerac, rodiště slavného rytíře Cyrana.

Program

1.–2. den

Odjezd odpoledne, noční přejezd do Francie; kolem poledne příjezd do Bordeaux, vyzvednutí letecké skupiny; ubytování.

3. den

Na kole přes Blanquefort s pevností z 11. století a množstvím châteaux, dále oblastí Haut-Médoc až do městečka Saint-Laurent-Médoc (45 km), možnost prohlídky vinařství spojená s degustací; návrat autobusem.

4. den

Na kole k mysu Cap-Ferret, ochutnávka ústřic; možnost koupání v Atlantiku na krásných písečných plážích s výhledem na nejvyšší písečnou dunu v Evropě – Dune du Pilat (107 m); návrat autobusem (70 km).

5. den

Přírodní rezervací landeských borovicových lesů k nejvyšší písečné duně v Evropě Dune du Pilat (107 m), jež se silou oceánu neustále zvětšuje a zasypává pevninu; možnost trasy přes přímořské městečko Arcachon (50 km) nebo mezi biscarrosskými jezery (+20 km); návrat autobusem.

6. den

Autobusem do historického města Marmande, na řece Garonne ležícího hlavního města rajčat, odtud na kole přes malebnou bastidu v Eymetu, zastávka na ochutnávku botrytických vín v Monbazillacu a dále do Bergeraku, na Dordogne ležícího města slavného rytíře Cyrana (60 km); návrat autobusem.

7. den

Autobusem do vesničky Saint-Émilion , mekky všech vinařů – návštěva monolitického chrámu a poustevny svatého Émiliona; na kole okolními vinicemi přes Castillon-la-Bataille (u něhož Francouzi v roce 1453 zvítězili nad Angličany a ukončili tím stoletou válku); dále k Château de Montaigne (sídlo nejvýznamnější osobnosti spojené s městem Bordeaux – renesančního filosofa Michela de Montaigne); možnost prodloužení trasy přes další vinařskou oblast Pomerol (40–50 km).

8.–9. den

Na kole do Bordeaux - prohlídka Musée du vin a historického centra: vodní zrcadlo na Place de la Bourse, obří busta na Place de la Comédie, obelisk a sochy želv českého sochaře Ivana Theimera na Place de la Victoire, nejdelší pěší ulice v Evropě Rue Sainte-Catherine, katedrála Saint-André a bazilika Saint-Michel, věž Pey-Berland; odpoledne odlet letecké skupiny domů, noční přejezd, návrat následující den kolem poledne.

Podmínky

GALERIE: STRAVOVÁNÍ, CYKLOVLEK