ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Toskánskem a Umbrií k Jadranu na kole

Po stopách Etrusků
dovolená na kole2 středně náročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Itálie

Na co se můžete těšit?

  • Etapově s doprovodným autobusem
  • Ubytování v kempech s polopenzí - více dní na jednom místě
  • Poutní místo Assisi , výlet do Říma
  • Minirepublika San Marino a kouzelné San Leo
  • Každodenní možnost koupání

Popis

Zájezd s vyváženým poměrem cyklistických zážitků i poznávání nás zavede nejen do kraje vynikajícího vína, ale také do míst, která kdysi obývala tajemná civilizace Etrusků. Historie ji zastřela mlhou zapomnění, ale my ji spolu budeme moci poodhalit. Podíváme se do několika jedinečných center této starodávné kultury a kromě starověkých památek a legend se můžeme nechat unést půvabem Orvieta, mystikou Assisi či monumentalitou Říma. Na závěr můžeme navštívit nejstarší evropskou republiku San Marino. V typických italských restauracích a vinotékách se seznámíme s místní kuchyní i se skvosty zdejších vinařů. Zájezd je koncipován hvězdicově ze tří kempů. Nejprve strávíme tři dny na pobřeží Tyrhénského moře, dále se přesuneme na břeh Trasimenského jezera a nakonec nás přivítá Jadran. Cyklistický program lze zaměnit i za poznávací nebo odpočinkový. Délka cyklistických tras se pohybuje variantně od 30 do 70 km.

Program

1. - 2. den

Odpolední odjezd, noční přejezd do Lido Tarquinia. Odpočinek, koupání, nebo cyklovýlet v okolí - individuálně Tarquinia s jedinečně malovanými etruskými hrobkami (0-15 km).

3. den

Busem do městečka Cerveteri a prohlídka etruské nekropole Banditaccia; odtud rovnou na kole přes pohoří Monti Tolfa s kamennými vesničkami (85 km/1200 m)  nebo popovezení busem do Manziany a na kole přes hrad Tolfa až k moři (65 km/ 500 m).

4. den

Celodenní výlet do Říma (vlakem, bez kol) s návratem v pozdních večerních hodinách;  cyklistický výlet na Monte Argentario (ostrov spojený s pevninou třemi kosami), přístav Porto St. Stefano, na kole kopcovitější vyhlídkovou cestou do Porto Ercole (známé rybářské přístavy a letoviska), (35 km), nebo variantní kratší nenáročné trasy (10–25 km), koupání na písečné kose. 

5. den

Renesanční zahrada Vila Lante (perla zahradní architektury), staré uličky městečka Bagnaia, na kole z Viterba (papežský palác, středověká čtvrť San Pelegrino) přes Tuscanii (klenot středověkého umění) a zpět do kempu (35-65 km).

6. den

Autobusový přejezd k Trasimenskému jezeru - největšímu jezeru na Apeninském poloostrově, na jehož břehu Hannibal slavně porazil římskou armádu; cestou prohlídka Orvieta – města založeného Etrusky na tufovém pahorku; návštěva jedné z nejkrásnějších staveb italské gotiky Dómu P. Marie; ubytování u jezera na 3 noci.

7. den

Vinařskou oblastí východního Toskánska: historické město Pienza, renesanční perla a známé vinařské centrum Montepulciano (50/30 km), možnost odpolední či večerní návštěvy Castiglione di Lago.

8. den

Návštěva slavného poutního místa Assisi : Bazilika sv. Františka patří mezi nejdůležitější křesťanské svatostánky; na kole malebnou krajinou Umbrie zpět k Trasimenskému jezeru (35-65 km).

9. den

Největší jeskyně v Evropě - Grotte di Frassasi, na kole regionálním parkem Gola della Rosa; přejezd do středověkého Fana na pobřeží Jaderského moře (60 km).

10. den

Urbino - perla renesance (vévodský palác, rodný dům malíře Raffaela), na kole přes hřbet Monte de la Pineta, návrat do Fana (60-70 km); alternativně odpočinek a koupání.

11. den

Koupání a relaxace u moře, individuální výlet do okolí, nebo autobusový výlet do minirepubliky San Marino a kouzelného San Lea.

12. - 13. den

Koupání a večerní odjezd, návrat v dopoledních hodinách.

Podmínky