ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Z Martiniku na Guadeloupe na plachetnici

Sportovnější a dobrodružné pojetí jachtingu
rafting a vodní turistika★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Dominika, Martinik a Guadeloupe

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na plachetnici
  • Divoká tropická příroda a nejkrásnější místa Karibiku
  • Podmořská rezervace J.J.Costeau
  • Treky džunglemi s návštěvou vodopádů a termálních pramenů ostrova Dominica
  • Jedno z největších sopečných jezer na světě - Boiling Lake

Popis

Jachta, respektive katamarán či plachetnice to není jen "loď", ale jakýsi fenomén dnešní doby. Jachting představuje aktivní způsob jak zažít moře a cizí země. Navíc jde v době covidu o velmi bezpečný způsob cestování.

Ostrovy Guadeloupe, Îles des Saintes, Dominika a Martinik  uprostřed Jižního Karibiku jsou zážitkem pro každého Evropana. Můžeme se zde obdivovat úchvatnou tropickou přírodu, bílé pláže obklopené kokosovými palmami i korálové útesy s množstvím pestrých barevných ryb. Ochutnáme skvělé jídlo a večer karibský rum i žhavou salzu ve zdejších barech. Nespoutaná atmosféra svobody je pro Karibik tolik typická.

Vedle jachtingu, který si zde opravdu maximálně užijeme, budeme rybařit, koupat se na plážích a šnorchlovat přímo z lodi. Užijeme si nespočet korálových bariér, atolů, opuštěných ostrovů a kotvit budeme na těch nejnádhernějších místech v chráněných zátokách.

Na ostrovech podnikneme několik výprav do divoké tropické přírody. Na Martiniku lze podniknout výstup na činnou sopku Mont Peleé. Na ostrově Dominika můžeme zase obdivovat termální prameny a jezera a vydáme se deštným pralesem k  Boiling Lake, nebo můžeme vystoupit na kuželovitou sopku Morne Diablotins.  Nebo zůstaneme na pláži a budeme plavat s mořskými želvami, šnorchlovat a pozorovat pestrý podmořský svět.

Vyplouváme z ostrova Martinik a trasa vede na jih k ostrovu Guadeloupe. Oba tyto ostrovy jsou součástí francouzského deparmentu, zatímco Dominika je nezávislý samostatný stát. Karibik nabízí, díky stabilním pasátovým větrům jedinečné podmínky pro jachting. V porovnání s plavbou na katamaránu bude plavba na plachetnici výrazně sportovnější záležitostí a oceníme, že jednotrupá plachetnice opravdu „jede“.

Program

1. den

Letecky z Prahy na ostrov Guadeloupe, transfer do mariny v Pointe -á-Pitre, nalodění. Přivítání s kapitánem a breefing, krátký přejezd do chráněné zátoky, kde strávíme noc na kotvě.

2.–3. den

Objevování Guadeloupe a divoké tropické přírody. Možnost skvělého šnorchlování či potápění (místní dive centra) v rezervaci Cousteau nebo výlet do tropického národního parku Parc National de la Guadeloupe. Případně jedinečná túra na sopku La Soufrière (1467 m), která je nejvyšším vrcholem Malých Antil.

4. den

Přeplavba na divoký ostrov Dominika se zastávkou na půvabném souostroví Îles des Saintes.

5.–7. den

Ocitáme se v ostrovním státě Dominické společenství, která leží mezi dvěmi francouzskými departmanty. Nádherná krajina uprostřed džungle je proslulá natáčením filmu Piráti z Karibiku. Na Dominice navštívíme malebné vodopády Trafalgar Falls, budeme pozorovat mořské želvy. Když budeme mít dostatek času, můžeme vyrazit i na celodenní trek pralesem k Boiling Lake (Vařící jezero) z něhož vyvěrají sirná zřídla.

8.–9. den

Přeplavba na Martinik a městečko Saint Pierre – bývalé hlavní město Martiniku. Příjemné přímořské městečko s nádhernými plážemi a vyhlášenou rumárnou Depaz. 

Pokračujeme na jih podél západního pobřeží do půvabné zátoky Sainte Anne. Lenošení na nádherných plážích a treking k unikátnímu solnému jezeru Grande Anse Salines.

10. den

Vylodění v poklidném přístavním městečku Le Marin. Přejezd na letiště, odlet.

11. den

Přílet do Prahy.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU