ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Řecko na plachetnici – Saronské moře

Vyměňte hotel za jachtu a užijte si moře a relax
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Řecko

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na plachetnici
  • Vyměňte hotel za loď, získejte volnost a svobodu
  • Romantika malých přístavů a poklidných přímořských vesniček
  • Propojení živlů a historie - plavba po ostrovech mytologického Řecka
  • Nádherné a čisté pláže, azurově modré moře a voňavé borovicové lesy
  • Nábřeží s kavárnami, tavernami a obchůdky dokreslující idilickou krajinu

Popis

Jachta, respektive katamarán či plachetnice to není jen "loď", ale jakýsi fenomén dnešní doby. Jachting představuje aktivní způsob jak zažít moře a cizí země. Navíc jde v době covidu o velmi bezpečný způsob cestování.

Plavba na jednotrupé plachetnici v Saronském moři je relax, objevování i zábava. Saronské souostroví je klidné a velmi působivé místo s mnoha vzácnými památkami. Výhodou je blízkost Athén, které zvou k návštěvě po ukončení plavby a jsou snadno dostupné přímým letem z Prahy. Krásné písečné i oblázkové pláže ostrovů jsou skryté pod voňavými borovicovými lesy. Romantiku malých přístavů dotvářejí poklidné vesničky, kde i dnes potkáte povozy tažené osly. Zároveň spatříte historicky cenná místa, jako třeba amfiteátr v Epidavrosu nebo chrám Afaia na ostrově Egina. Objevování těchto památek z paluby lodě má svůj zvláštní půvab.

I když do Athén míří davy turistů, dík plachetnici budeme mít pláž sami pro sebe. Je zde také překvapivě mnoho marin, ovšem výrazně skromnějších, než jsme zvyklí z Chorvatska. Příjemné jsou malé vzdálenosti mezi ostrovy a přístavy. V Saronském zálivu méně fouká, takže vlny nejsou tak velké. Můžete tu tedy prožít poklidnou romantickou dovolenou na moři bez obav z mořské nemoci. V porovnání s výrazně sportovněji pojatými Kykládami ani nebudeme zdolávat přílišné vzdálenosti.

Program

1.–2. den

Přílet do Athén, nalodění a vyplutí, přeplavba na ostrov Aegina. Jde o nejbližší ostrov ležící u Athén. Pro zájemce návštěva Apollonova paláce. Objevování zapomenutých řeckých vesniček, které jsou blízko rušných Athén a přitom je zde dokonalý klid. Plavba na ostrov Agistri. Přírodní krajina s mnoha kouzelnými plážemi, kde na nějakou chvíli zakotvíme.

3.–4. den

Korfos se skvělými podmínkami pro windsurfing. Varianta návštěvy starověkého města Korinth. Plavba do přístavu Ephidauros se slavným Ephidaurským amfiteátrem .

5.–6. den

Variantně zakotvení pod sopkou Methana a výstup na vrchol sopky – trek s krásnými výhledy na celý Sarónský záliv. Ostrov Poros, který vznikl sopečnou činností. Skvělé a čisté pláže, azurově modré moře a nábřeží s kavárnami a obchůdky dokreslujícími idylickou krajinu. Plavba na ostrov Hydra. Tradiční kamenné domy s úzkými dlážděnými uličkami. Město s mnoha zachovanými památkami a osobitou atmosférou.

7. den

Přeplavba na ostrov Fléves s vrakem lodi Panagis v hloubce 4 – 15 m. Průzračná voda vybízí ke šnorchlování a objevování. Pokračování do mariny v Athénách, které lze případně nechat až na ráno následujícího dne.

8. den

Vylodění v Athénách, odlet do Prahy

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU