ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Velká cesta říší Středu

To nejlepší z Číny a ještě něco navíc
poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Poznejte Čínu po všech stránkách! Náš nejpodrobnější zájezd po této ohromné zemi s nejznámějšími památkami i nejhezčími přírodními místy od severu na jih a od východu na západ.

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
6. 5. – 27. 5. 202422 dní27290410

AKTUÁLNĚ PLNO!      ZÁKLADNÍ VARIANTA

6. 5. – 31. 5. 202426 dní27290411

AKTUÁLNĚ PLNO!

5. 8. – 26. 8. 202422 dní27290420

ZÁKLADNÍ VARIANTA

5. 8. – 30. 8. 202426 dní27290421

PRODLOUŽENÁ VARIANTA - POSLEDNÍ 2 VOLNÁ MÍSTA

11. 10. – 1. 11. 202422 dní27290430

ZÁKLADNÍ VARIANTA

11. 10. – 5. 11. 202426 dní27290431

PRODLOUŽENÁ VARIANTA

Na co se můžete těšit?

  • Výstavní chrámy a paláce, živé kláštery, pagody i mešity
  • Horští velikáni, křišťálová jezera i terasovitá rýžová políčka
  • Uličky a zahrady starých měst i supermoderní mrakodrapy
  • Nocleh a východ slunce na posvátné hoře

Popis

Dlouhá zeď, panda, rýže, čaj, hedvábí, bojová umění... Je mnoho věcí, které vás určitě napadnou ve spojitosti s Čínou. Na velké cestě říší Středu poznáte to nejlepší a nejzajímavější z její tradice i současnosti. Podáme si ruce s bohatou čínskou historií při prohlídce Pekingu a Xi'anu, atmosféry buddhismu se nadechneme při putování na posvátnou horu a po vzoru místních poutníků tu přivítáme východ slunce. Navštívíme typické středověké městečko, poznáme i ruch největších a nejmodernějších ekonomických center 21. století. Uchvátí nás krása jihočínské přírody i umění starých zahradníků při odpočinku v tradičních čínských zahradách. Projdeme se rýžovišti a proplujeme pohádkovou krajinou mezi homolovitými kopečky. To vše, a určitě nejen to, zažijete na opravdu velké cestě opravdu velkou zemí.

Program

1.–2. den

Praha – Peking: odpoledne přílet a procházka starými mizejícími uličkami Pekingu; večer fakultativně místní specialita – pekingská kachna.

3. den

Peking: celodenní výlet na Dlouhou zeď , nazývanou také Velká čínská zeď – procházka po Zdi; cestou zastávka u olympijských sportovišť – Ptačí hnízdo, Vodní kostka.

4. den

Peking: lamaistický chrám Yonghegong (Jung-che-kung) a konfuciánská akademie; prohlídka areálu Letního paláce  – letní sídlo čínských císařů na břehu jezera Kunming (Kchun-ming) v podhůří Západních hor; večer představení pekingské opery.

5. den

Peking: procházka po náměstí Nebeského klidu (Tchien-an-men) a prohlídka tzv. Zakázaného města  – nejrozsáhlejší palácový komplex na světě; návštěva chrámu Nebes  – místo, kam se chodívali „synové nebes“ modlit za dobrou úrodu; noční přejezd lehátkovým vlakem.

6. den

Xi'an (Si-an): proslulá Hliněná armáda  – posmrtná armáda prvního čínského císaře; Velká mešita a večerní procházka muslimskou čtvrtí.

7. den

Xi'an: taoistický klášter Osmi nesmrtelných, pagoda Malé divoké husy z 8. stol., monumentální 14 km dlouhé hradby; odpoledne/večer odjezd lehátkovým vlakem.

8. den

Chengdu (Čcheng-tu) – Baoguo (Pao-kuo): unikátní chovná stanice pandy velké; přejezd do lázní Baoguo – dle času fakult. možnost odpočinku v horkých pramenech

9. den

Baoguo – Emeishan  (E-mej-šan): výstup nebo výjezd autobusem a lanovkou na jednu ze čtyř posvátných buddhistických hor Emei (3099 m) – cestou prohlídka klášterů a nocleh v hotelu v horách. 

10. den

Emeishan – Leshan (Le-šan): východ slunce na posvátné hoře a sestup/sjezd do Baoguo; přejezd do Leshanu a prohlídka areálu Velkého Buddhy  (největší sedící Buddha na světě – 71 m); noční přejezd lehátkovým vlakem.

11. den

Panzhihua (Pchan-č'-chua) – Lugu (Lu-ku): vyhlídková cesta nádhernou krajinou JZ Číny ke křišťálovému horskému jezeru Lugu ve výšce 2685 m, jehož okolí obývá jedinečné matriarchální etnikum Mosu.

Pozn.: V letním termínu bude návštěva jezera Lugu z důvodu špatné dostupnosti nahrazena dnem navíc v Lijiangu a okolí – vesnička Baisha (Paj-ša), park Tůně černého draka. (Z Panzhihua bude celodenní přejezd přímo do Lijiangu.)

12. den

Lugu – Lijiang  (Li-ťiang): půldenní přejezd do oblasti obývané zajímavou národnostní menšinou Naxi (Na-si) – cestou překročení Dlouhé řeky, procházka 600 let starým městečkem.

13. den

Lijiang: půldenní výlet a nenáročná procházka téměř 4 km hlubokou soutěskou Tygřích skoků podél Dlouhé řeky pod 5596 m vysokou Sněžnou horou Nefritového draka; prohlídka paláce bývalé vládnoucí rodiny Mu.

14. den

Lijiang – Dali (Ta-li): přejezd do městečka na březích jezera Erhai (Er-chaj) – projížďka po jezeře s návštěvou bývalé rybářské vesnice a fakultativně typickým venkovským obědem.

15. den

Dali – Kunming (Kchun-ming): návštěva rozsáhlého areálu Tři pagody z 9. stol. – nejvyšší měří 70 m; fakultativně výjezd lanovkou na vrchol pohoří Cangshan (Cchang-šan) do výšky 3920 m s nádhernými výhledy; odpoledne přejezd linkovým autobusem do Kunmingu.

16. den

Kunming – Yangshuo (Jang-šuo): „město věčného jara“ a výlet do unikátního Kamenného lesa  s až 30metrovými vápencovými věžemi; přelet do Guilinu (Kuej-lin) a následný přejezd do Yangshuo.

17. den

Yangshuo městečko v pohádkové krajině homolovitých kopečků: dopoledne možnost tradiční čínské masáže; odpoledne plavba po řece Li mezi homolemi.

18. den

Yangshuo: celodenní nenáročný cyklo/motovýlet mezi rýžovými políčky – výstup na Měsíční "horu" (380 m) s neopakovatelným výhledemnado nekonečna se táhnoucí homole.

19. den

Yangshuo – Longji (Lung-ťi): výlet na terasovitá rýžová pole v oblasti Dračí hřbet, obývané zajímavými etniky Zhuang (Čuang) a Miao (Miao); noční přejezd lehátkovým vlakem.

20. den

Shenzhen (Šen-čen): dopoledne příjezd do supermoderního velkoměsta (zvl. ekon. zóna) – souzvuk subtropické přírody s moderní architekturou; odpoledne odpočinek na pláži Jihočínského moře.

21.–22. den

Shenzhen – Hongkong – Praha: ráno přechod hranice do Hongkongu – výjezd na ikonický kopec Victoria Peak s výhledem na celý ostrov, rušné ulice moderního velkoměsta, pohled na večerní panorama z městské části Kowloon; večer odlet, přílet do ČR 22. den.

Prodloužení

SUZHOU A ŠANGHAJ

(21.–)22. den

Shenzhen – Šanghaj: 21. den večer návrat zpět do Shenzhenu; dopoledne přelet do Šanghaje – nábřeží Bund (centrum života šanghajské smetánky 30. let 20. stol.); večer obchodní třída Nanking.

23. den

Šanghaj – Suzhou (Su-čou): ráno přejezd vlakem do města kdysi nazývaného „Benátky Východu“ – světoznámé zahrady čínských úředníků ; možnost návštěvy dílny na výrobu hedvábí.

24. den

Suzhou – Zhouzhuang (Čou-čuang) – Šanghaj: ranní posezení v zahradě Mistra rybářských sítí; přejezd do malebného „vodního městečka“ protkaného nesčetnými kanály – architektura dynastií Qing (Čching) a Ming; večer dojezd do Šanghaje.

25.–26. den

Šanghaj – Praha: prohlídka „města 3. tisíciletí“ v moderní části Pudong (Pchu-tung) – vyhlídka ze 632 m vysoké Šanghajské věže (2. nejvyšší na světě), fakultativně projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě, zanikající staré čínské město; v noci odlet, přílet do ČR 26. den.

Podmínky