ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Za krásami vietnamského venkova

Poznávání pravé esence Vietnamu
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Zájezd za přírodou a lidmi severního Vietnamu. Uvidíte nejkrásnější vodopády, jeskyně, průsmyky i jezera, poznáte zajímavé etnické menšiny, to vše ve 3* komfortu.

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
9. 4. – 22. 4. 202414 dní27345410

AKTUÁLNĚ PLNO

10. 4. – 25. 4. 202416 dní27345411

Na co se můžete těšit?

  • Horská etnika Vietnamu – Hmong, Nung, Dao a další
  • Malebné kaskádovité vodopády a rozsáhlé jeskyně
  • Kontrast vápencových homolí a zelených rýžových teras
  • Možnost prodloužení o malebnou oblast tzv. "Halongu na souši"

Popis

Jihovýchodní Asie patří mezi etnicky a nábožensky nejpestřejší oblasti světa a pro horské oblasti severního Thajska, Laosu a Vietnamu to platí dvojnásob. Žijí zde představitelé horských kmenů, jež si doposud zachovaly svou tradiční kulturu a způsob obživy. Vypravme se za lidmi etnik Hmong, Nung, Dao a dalšími, jež od sebe snadno rozpoznáme podle krásného a unikátního oblečení jejich žen. Navštívíme méně známá místa a odlehlé vesničky někdejší Indočíny s barevnými trhy, krajinu členitých hor, zelených políček s rýží i zeleninou a nesčetných jeskyní a vodopádů. Zastavíme se samozřejmě i ve starobylé Hanoji, a kdo bude chtít, může si celou cestu prodloužit o dvoudenní výlet do malebné oblasti okolí Ninh Binhu neboli jak říkají Vietnamci "Halongu na souši".

Vaše ohlasy:

"Milá Adventuro,

rádi bychom Vašemu týmu moc poděkovali za velmi rychlé a operativní vyřízení našeho zájezdu; přihlašovali jsme se dost na poslední chvíli. A dovolená to byla opravdu krásná, jsme rádi, že jsme si zvolili právě tento zájezd.

Takže moc děkujeme a srdečně zdravíme Dvořánkovi"

Program

1.–2. den

Praha – Hanoj: odpolední přílet do hl. m. Vietnamu a procházka uličkami starého města plnými jídelních stánků a možnost prvních ochutnávek skvělých vietnamských dobrot.

3. den

Hanoj – NP Ba Be: přejezd do vápencového národního parku s největším sladkovodním jezerem ve Vietnamu; cestou etnologické muzeum věnované národnostním menšinám vietnamského severu, stylové ubytování v domě místního etnika, večerní relax na terase či procházka na břehu jezera.

4. den

NP Ba Be: projížďka lodí po smaragdově zeleném jezeře – nejlepší způsob poznání místní přírody s mnoha druhy ptáků, plazů, motýlů a rostlin; průjezd 300 m dlouhou jeskyní Puong procházející skrz horu, vodní kaskády Dau Dang, rybáři nár. menšiny Tay, vyhlídka na jezero.

5. den

NP Ba Be – Cao Bang: půldenní přejezd horskými klikatými cestami do střediskového městečka Cao Bang – cestou zastávky na focení, procházka po městečku obývaném menšinami Tay, Nung, Dao či Hmong, návštěva pestrobarevného tržiště.

6. den

Cao Bang – Ban Giocnejkrásnější vodopády Vietnamu Ban Gioc – třístupňová kaskáda vysoká 70 metrů tvořící hranici Vietnamu s Čínou, pohledy ze břehu i z loďky, obří vápencová jeskyně Nguom Ngao, návštěva vesnic etnika Nung, s dílnami na výrobu vonných tyčinek a nožů.

7. den

Cao Bang – Pac Bo – Meo Vac: vesnicePac Bo s jeskyní, která sloužila jako úkryt Ho Či Mina plánujícího svržení francouzské nadvlády na břehu „Leninovy říčky“ pod „Marxovou horou“, přejezd úžasnou horskou krajinou podél čínské hranice do městečka Meo Vac; nocleh v 150 let starém tradičním hliněném hmongském domě.

8. den

Meo Vac – Dong Van : přejezd nejkrásnější vietnamskou přírodou s mnoha zastávkami a vyhlídkami na vápencové homole, úžasné scenérie průsmyku Ma Pi Leng,výlet na nejsevernější bod Vietnamu s 30 m vlajkovou věží, malebné uličky DongVanu, pozůstatky francouzské pevnosti nad městema procházka rýžovišti v okolí městečka

9. den

Dong Van – Ha Giang: připomínka historie obchodu s opiem – palác rodiny Vuong, stoupání do horského průsmyku Yen Minh, návštěva vesnice Lung Tam obydlené etniky Hmong a Dao, vesnické dílny vyšívající tradiční kroje, vyhlídka nadvě homole známé jako Fairy Bosom; v podvečer příjezd do hl. města stejnojmenné provincie. 

10. den

Ha Giang – Hoang Su Phi: půldenní stoupání do hor klikatící se silnicí s nádhernými výhledy do krajiny; ubytování ve stylových domcích na kůlech uprostřed přírody přímo nad rýžovými políčky; odpočinek a krátká vycházka po okolí.

11. den

Hoang Su Phi – Bac Ha: putování dále podél vietnamsko-čínské hranice – čajové plantáže a zastávka v továrničce na jeho zpracování; vesnice Květinových Hmongů, historický palác Hoang A Tuonga kombinující prvky francouzské a čínské architektury.

12. den

Bac Ha – Hanoj: dopoledne návštěva úžasného nedělního trhu s nar. menšinami sjíždějícími se jednou týdně z okolních hor; půldenní přejezd zpět do Hanoje; večerní představení tradičního vodního loutkového divadla.

13. den

Hanoj: dokončení prohlídky Hanoje – Chrám literatury, prezidentský palác s Pagodou na jediném sloupu, jezero Navráceného mečes Želví věží a chrámem Nefritové hory; poslední nákupy a loučení s Vietnamem; odlet domů, přílet do ČR 14. den.

14.–16. den

PRODLOUŽENÍ O NINH BINH – "HA LONG NA SOUŠI"

13. den

Hanoj – Ninh Binh: večerní přejezd do jiné vápencové oblasti severního Vietnamu; ubytování ve "venkovském" hotýlku mezi homolemi a rýžovými políčky

14. den:

Ninh Binh: pohodová projížďka na kolech po oblasti přezdívané „Ha Long na souši“ – zbytky starého hlavního města Hoa Lu, poklidná plavba na tradičním sampanu po řece, možnost výstupu na vyhlídku s buddhistickými chrámy z 15. stol.

15.–16. den

Ninh Binh – Hanoj – Praha: jeskyně Mua – výstup po 500 schodech na vyhlídku na krásnou krasovou krajinu; návrat do Hanoje – dle časových možností poslední nákupy a loučení s Vietnamem; odlet domů, přílet do ČR 16. den.

Podmínky