ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Jižní Korea (nejen) pro gurmány

Dynamický Soul, zlaté Kjongdžu a přímořský Pusan
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Jižní Korea

Na co se můžete těšit?

  • Dynamický Soul s tepajícím životem moderní metropole
  • Kjongdžu plné historických pokladů a přístav Pusan
  • Pulkogi, tolsot pibimbap, ssambap a samozřejmě vyhlášené kimči
  • Čerstvé ryby a plody moře

Popis

Už jste jedli kimči? Tak jako se u nás kdysi na zimu kvůli vitamínům a minerálům nechávalo zkysat hlávkové zelí, tak v Koreji nakládali do obrovských kameninových nádob zakopaných do země tzv. čínské zelí, ale také okurky, ředkve či červenou cibuli. To pak bylo spolu s pastou ze sojových bobů doenjang a chili pastou gochujang pro většinu obyvatel hornaté a drsné země hlavní přílohou k vařené rýži. My už ale pojedeme do Koreje ochutnat i jiné speciality, dříve dostupné jen těm movitějším. Dopřejeme si třeba tolsot pibimpap, pulkogi, meuntchang, hwemul pchadžon či ssambap, zmrzlinu ze zeleného čaje či nejprodávanější alkohol na světě... A samozřejmě zvládneme i všechny význačné pamětihodnosti, které navštívená místa nabízejí.

Program

1.–2. den

Praha – Soul: dle času příletu prohlídka dynamické třináctimilionové metropole Jižní Koreje; večeře v jedné ze stylových restaurací v oblasti Insadong – společně ochutnáme tradiční korejský tolsot pibimpap – rýži se zeleninou, houbami, sezamem a hovězím masem podávanou v rozpálené kameninové nádobě, k němuž se servíruje twendžang ččige - pikantní polévka ze sójových bobů a samozřejmě kimči – korejské kvašené zelí naložené v pálivé pastě; večer výjezd na rozhlednu Namsan Tower s výhledem na rozsvícenou metropoli.

3. den

Soul: prohlídka královského paláce Kjongbokkung s procházkou zahradami, historická čtvrť Insadong – návštěva tradiční čajovny; po lehkém občerstvení se vydáme k Velké Jižní bráně – Namdemun a navštívíme největší trh v Soulu, kde budeme moci ochutnat typické masem či zeleninou plněné knedlíčky mandu; povečeříme ve čtvrti Kangnam (znáte z písně Gangnam style) v typicky korejském stylu – čeká nás pulkogi – tenké plátky marinovaného masa, které se opékají přímo na stole, k nim je servírovaný tzv. pančchan – mističky s nakládanými rybami, zeleninou, houbami, kimči atd., jejichž množství vyvolá dojem vskutku královské hostiny.

4. den

Soul – Kjongdžu : půldenní přejezd do tzv. „Zlatého města“ (historické hl. m. dávného království Silla) – skvělé historické muzeum, královské hrobky, jedna z nejstarších observatoří v Asii ze 7. stol. a pozůstatky královského paláce s jezírkem Anapdži aj.; večer místní specialita ssambap – "kuličky" bílé nebo vícezrnné rýže potřené pastou z masa, hub, ryb či tofu zabalené do salátových, zelných, dýňových a jiných čerstvých či dušených zelených listů všeho druhu.

5. den

Kjongdžu – Pusan: dokončení prohlídky města – klášter Buddhovy země Pulguksa a jedinečná jeskyně Sökkuram   se sochařským pokladem – tesanou nádhernou sochou Buddhy; odpoledne přesun do Pusanu – největší korejský přístav; večeře o několika mořských chodech – tzv. hwe (obdoba japonského suši) a hwemul pchadžon (smažená placka s plody moře a nasekanou jarní cibulkou pro ty, kdo syrové ryby nemusí); grilované parmice, sardinky, k tomu všemu různé druhy omáček.

6. den

Pusan: ráno prohlídka největšího rybího trhu v zemi; návštěva skvělého akvária, možnost koupání na Heunde Beach; fakultativně možnost odpočinku vtermálních lázních (několik typů saun, masáže atd.); večeře opět ve znamení moře – ochutnáme skvělou meuntchang - pikantní rybí polévku a mořské plody či ryby upravované před zraky konzumentů přímo v areálu rybího trhu.

7. den

Pusan – Praha: ráno odlet přes Soul domů; přílet tentýž den večer.

Podmínky