ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Nepál – Vánoce a Silvestr v zemi bohů a hor

Zimní svátky pod Himálajem
poznávací zájezdyturistické zájezdy1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Na co se můžete těšit?

  • Stúpy, chrámy a paláce Káthmándského údolí
  • Rýžové terasy, horské vesničky a výhledy na osmitisícovky Himálaje
  • Plavba po řece Trišulí nebo rybaření na písečné pláži
  • Safari v džípu i ze hřbetu slona v NP Čitván

Popis

Tento zájezd je horským střípkem v naší silvestrovské mozaice. Vyzkoušejte dovolenou, kde den za dnem plyne v příjemném tempu, na vlně poznávání, ale i pohody a oddechu v krásném prostředí nejvyšších hor planety. Nejedná se o fyzicky náročnou akci, i když pár kilometrů ujdeme i pěšky v kopcích nad Pókharou, volnější 6. den v okolí Astamu lze využít i k celodennímu výletu. Další program nás zavede na zajímavá místa, jako jsou Káthmándské údolí a jeho královská města, pevnost v Górkhce, jezero Phéva i NP Čitván. Věříme, že program osloví ty z vás, kteří chtějí zužitkovat volný čas kolem svátků k poznání tak zajímavé země, jakou Nepál bezesporu je.

Program

1.–2. den

Praha – Káthmándú: ranní přílet do hl. města Nepálu a přesun do hotelu v nedalekém krásném starém Bhaktapuru – prohlídka architektonicky jedinečného královského města; palác s 55 vyřezávanými okny, vrchol káthmandského zlatnictví – Zlatá brána, nejvyšší nepálská pagoda Njatapóla i stále živé náměstí hrnčířů.

3. den

Káthmándské údolí : opičí chrám Svajambhunáth, jehož oči shlíží z pahorku na celé údolí; Tibeťané a jejich stúpa Bódhnáth; nejposvátnější místo nepálských hinduistů Pašupatináth a svatí mužové.

4. den

Bhaktapur – Pókhara: dopoledne přelet do příjemné Pókhary – druhého největšího města Nepálu, jež se nám stane základnou pro výlet do podhůří Himálaje; projížďka lodičkou po jezeře Phéva k ostrůvku Tál Bárahí; krátký, ale prudší výšlap k pagodě Míru – fantastické výhledy na jezero, město a hřeben osmitisícových Annapúren a posvátnou Mačhapučhre, přezdívanou "Rybí ocas"; příjemná štědrovečerní večeře.

5. den

Pókhara – Astam: přesun džípy a pak nalehko pěšky do ekolodže v 1600 m n.m. proslulé dechberoucími západy slunce a panoramatickým výhledem na zasněžené himálajské hřebeny; odpoledne věnované zastavení a vychutnání klidné krásy přírody v kopcích nad rušným životem měst – kdo bude chtít, pokusí se uplést bambusový koš a může pomoci uvařit našemu kuchaři večeři.

6. den

Astam – Dampus: půldenní pěší túra podhůřím Himálaje ve výšce kolem 1700 m n.m. do vesnice Dampus – cesta vede horskými usedlostmi a rýžovými políčky, kde není nouze o úsměvy místních lidí.

7. den

Dampus – Pókhara: z Dampusu cca 2,5 h pěšky do vesnice Phédy a pak džípy sjezd do hotelu v Pókhaře – cestou zastávka v Muzeu horolezectví.

8. den

Pókhara – Górkha řeka Trišulí: přejezd do kolébky nepálského národa, rodného města sjednotitele země Prthví Nárájana Šáha a sídla někdejší královské rodiny – opevněný palác Górkha Darbar s výhledy na osmitisícovou Dhaulágirí; nocleh v příjemném rezortu u řeky Trišulí.

9. den

Trišulí – Čitván: příprava člunů a následně splutí části řeky zakončené obědem; odpoledne přejezd na jih země k NP Čitván.

10. den

Národní park Čitván : pobyt v nejstarším NP Nepálu, jenž je domovem 700 druhů volně žijících živočichů, včetně krále džungle tygra indického a nosorožce indického – navštívíme původní vesnici etnika Tharu, absolvujeme safari a projedeme se na slonech i člunem za gaviály; večer taneční vystoupení v krojích;pro zájemce možnost strávit noc v pozorovací věži v džungli.

11. den

Čitván – Káthmándú: půldenní přejezd do Káthmándú – dle času příjezdu královské náměstí Darbar, volno na poslední nákupy a slavnostnější večeře před příchodem nového roku.

12.–13. den

Káthmándú: ráno fakultativně možnost letu k Mt. Everestu; toulky křivolakými uličkami čtvrti Thamel; večerní či noční odlet z Nepálu a 13. den přílet do ČR.

Podmínky