ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Všechny barvy Provence

Perly jižní Francie
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
5. 5. – 12. 5. 20248 dní17011401

AKTUÁLNĚ PLNO

Na co se můžete těšit?

  • Nejkrásnější památky Provence proložené krátkými pěšími výcházkami
  • Arles , Avignon , římské divadlo v Orange
  • Akvadukt Pont du Gard , NP Camargue
  • Vinné sklípky Châteauneuf-du-Pape a místní gastronomie

Popis

Provence je fenomén. Nabízí neuvěřitelné nespočet úchvatných historických památek, z nichž mnohé si vysloužily kredit UNESCO, mnoho přírodních zajímavostí a nádherných krajinných scenérií, věhlasnou gastronomii i vynikající vína, moře a slunce, přičemž na relativně malém území tu vše spolu koexistuje v naprosté symbióze. Určitě můžeme bez rozpaků říci, že nic takového nenajdeme snad nikde jinde na světě.

Program

1. den

Letecky Praha – Marseilles (případně Nice), přesun do ubytování.

2. den

Arles– město středověké i antické, s římskou arénou a divadlem; nekropole Alyscamps; známý Van Goghův most – cestou římský akvadukt a Daudetův mlýn.

3. den

Dopoledne prohlídkaNîmes s antickými památkami a výstupem na vyhlídkovou věž Tour Magne z římské doby; odpoledne přes malebné středověké Uzės krajem vinic na Pont du Gard – nejnavštěvovanější památku Provence; procházka po hraně kaňonu řeky Gardon a koupání v průzračné vodě (5 km).

5. den

Výlet do levandulemi proslaveného a pastelově barevného Roussillonu, procházka okrovým lomem – barevné přírodní věže, modrá obloha, zelené borovice; přes římský most Pont JulienLacoste (sídlo markýze de Sade), později možnost návštěvy městečka Apt (živé město, produkce marmelád, levandulové esence a lanýžů, těžba okru, od 3. století biskupské sídlo).

4. den

Papežské město Avignon a světoznámé vinné sklepy Châteauneuf-du-Pape; slavný antický amfiteátr v Orange  – nejzachovalejší římské divadlo ve Francii a vítězný oblouk.

6. den

Přírodní park Alpilles:zastávka ve skalním městečku Les Baux-de-Provence (audiovizuální projekce ve starém bauxitovém lomu Carriėres de Lumiėres), vyhlídková pěší trasa po hřebeni (5 km), Saint-Rémy-de-Provence s blázincem, kde Van Gogh strávil poslední část svého života; antická lokalita Glanum – zbytky římského města.

7. den

Deltou Rhôny: přímořské letovisko Saintes-Maries-de-la-Mer; planiny a jezera NP Camargue  – černí býci, bílí koně a růžoví plameňáci, ptačí rezervace; Aigues-Mortes – opevněný středověký přístav s dokonale zachovanými hradbami; zastávka na ochutnávku jedinečného "šedého písečného" vína, typického pro tuto oblast.

8. den

Transfer na letiště (dle dostupnosti letenek Marseilles nebo Nice) a letecký návrat do Prahy.

Podmínky