ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Závětrné ostrovy Karibiku na katamaránu

Ostrovy Svatý Martin, Antigua a Svatý Bartoloměj
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
29. 3. – 8. 4. 202411 dní54021410

Cena za os. ve dvoulůžkové kajutě + letenka, cena dle na termínu nákupu letenky (cca 29 000 Kč) Příplatek za obsazení kajuty jen jedním cestovatelem činí 70 % ceny.

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na katamaránu
  • Bezprostřední kontakt s přírodou a podmořským světem
  • Romantické ostrovy, starobylé přístavy a kokosové palmy
  • Plavba v kombinaci s výpravami do tropické přírody
  • Koloniální památky a města

Popis

Jachta, respektive katamarán či plachetnice to není jen "loď", ale jakýsi fenomén dnešní doby. Jachting představuje aktivní způsob jak zažít moře a cizí země. Navíc jde v době covidu o velmi bezpečný způsob cestování.

Svatý Martin a další ostrovy, které jsou součástí Závětrných ostrovů se pyšní nádhernými plážemi, úchvatnou a divokou tropickou přírodou  i korálovými útesy, které jsou plné petrobarevných ryb. I když jsou ostrovy francouzskými a holandskými departmenty, jsou ve skutečnosti vyhledávané zejména američany a v Evropě je tato destinaci poměrně neobjevená.

Vedle jachtingu budeme objevovat nádherné pláže dostupné jen lodí, užijeme si nespočet korálových bariér včetně národního parku Saba Bank, který je největším aktivně rostoucím atolem na světě a je z hlediska rozmanitosti podmořského života naprosto jedinečný. Budeme rybařit, šnorchlovat a koupat se přímo z lodi. Vydáme se i na výlety do tropické přírody a poznáme jak turisticky hodně navštěvovaný ostrov Svatý Martin, tak sousední ostrov Svatý Kryštof, který tvoří tři sopečné vrcholy a vládne zde klid a romatika. Třetím výjimečně krásným ostrovem, pokud pomineme další ostrovy a ostrůvky, je Antigua. Na tomto ostrově se můžeme pohybovat po deštném pralese velice originálním způsobem. Můžeme sjíždět na lanových drahách korunami stromů.

Pro milovníky přírody je hustá tropická vegetace, deštné lesy a sopky Karibiku opravdovým rájem. Ostrovy nabízejí bezpočet nádherných výletů do divoké přírody i výstupy na sopky s dalekým výhledem opravdu dech beroucí. Kdo má v lásce surfing si zase užije ostrov Svatý Martin, kde se surfuje možná nejlépe v celém Karibiku a nejdeme zde skvělé vlny pro začátečníky i opravdu náročné surfaře.

Vzhledem k tomu, že posádky sestavujeme s velkým časovým předstihem, protože je nutné včas rezervovat lodě, prosíme o kontaktování co nejdříve. Někdy se stává, že při pozdní objednávce jsou kvalitní lodě již rozebrané.

Program

1.–2. den

Odlet z Prahy, přílet na ostrov Svatý Martin. Přivítání s kapitánem, transfer do mariny, nalodění. Krátká prohlídka nizozemské části Philipsburgu s jeho koloniální historií. Breefing na lodi, krátký přejezd do chráněné zátoky, kde strávíme noc na kotvě.

Ostrov Svatý Martin je zčásti území Francie a zčásti území Nizozemí. Jde o velice rušné a turisticky navštěvované místo se spoustou nádherných pláží, obchodů, diskoték a barů. Během doby, kdy kapitán převezme v marině loď bude čas na obhlídku ostrova a pláží. Zdejší pláž Mamo Bech je pověstná tím, že hned za ní přistávají na krátké dráze letadla a při přiblížení k letišti jsou jen pár metrů nad hlavami turistů.

3. den

Přeplavba na ostrov Saba. Nejmenší z 6 Holandských Karibských ostrovů. Je opakem divokého ostrova Svatý Martin. Zelený ostrov s hustou tropickou vegetací. V blízkosti tohoto ostrova můžeme navštívit i národní podmořský park Saba Beach, jehož atoly a korálové útesy který skýtají šnorchlování v úžasně rozmanitém podmořském světě.

4.–5. den

Šnorchlování v národním parku Saba Bank, přeplavba na ostrov Svatý Kryštof. Ostrov Svatý Kryštof je sopečného původu a v centru ostrova se vypíná Mt. Liamuiga do výšky 1140 m. Jihovýchod Sv. Kryštofa je poloostrov se slanými jezírky a krásnými plážemi. 

6. den

Nádherné pláže, jezírka a sopky na ostrově Svatý Kryštof, Odpoledne přejezd do zátoky na sousedním ostrově Nevis. Ostrov Nevis odděluje od Sv. Kryštofa úzký průliv The Narrow široký 3,2 km. Kolem ostrova budeme objevovat  korálové útesy s barevnými mořskými houbami, korály, množstvím rejnoků, žraloků, úhořů a želv. Také je ideálním místem pro odpočinek na plážích.

7.–8. den

Ostrov Antigua s úžasnými kotvišti v zátokách, se starými kamennými mlýny a velkým počtem historických koloniálních památek. Výpravy do divokém přírody. Atigua má velké množství pláží a je možné odtud rychle doplout i na několik okolních ostrovů. Pod hladinou průzračného moře jsou desítky nebo možná stovky vraků starých lodí a můžete si vychutnat krásu tropického ráje.

9.–11. den

Přeplavba zpět na ostrov Svatý Martin, transfer na letiště. Odlet a poslední den přílet do Prahy.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU