ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Po Azurovém pobřeží za vůní mimózy na kole

Route du Mimosa
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
10. 2. – 18. 2. 20249 dní11049401

Na co se můžete těšit?

  • Putování po Azurovém pobřeží bez turistů
  • Cyklotrasa lemovaná žlutě kvetoucími keři mimózy
  • Národní park Port-Cros a poloostrov Saint-Tropez
  • Valentýn v Cannes a parfumérský ateliér v Grasse
  • Ubytování v hotelech se snídaní (vždy 2 noci na místě) – 2x u pláže, 1x s wellness

Popis

Známá, 130 km dlouhá cyklotrasa Route du Mimosa začíná v městečku Bormes-les-Mimosas a končí v centru parfémů, Grasse. Cyklisty láká k návštěvě Azurového pobřeží, vyhlášeného svým stabilně příjemným počasím, i mimo hlavní turistickou sezonu – v lednu či únoru. Tehdy kvete žlutý keř s omamnou vůní, oblíbená ingredience parfumérů – mimóza. My své putování ovšem započneme o něco západněji, na poloostrově Giens v letovisku Hyères, odkud se vypravíme na ostrov bez aut – za cyklistikou v Národním parku Port-Cros. Poté již vyrazíme na východ a z bugenvileami obrostlého Bormes se vydáme za větrnými mlýny a písečnými plážemi na poloostrov Saint-Tropez. Třetí základnou nám pak bude festivalové Cannes, odkud zamíříme do vnitrozemí, kde v parfumérské mekce Grasse zakončíme naše cykloputování tematickým ateliérem zaměřeným právě na mimózu.

Program

1.–2. den

Odjezd večer, noční přejezd do Francie, příjezd v odpoledních hodinách do hotelu u moře na poloostrově Giens – ubytování, odpočinek (v prvních dvou dnech lze zdarma využít hotelové wellness); na kole kolem Étang des Pesquiers (14 km).

3. den

Lodí na ostrov PorquerollesNP Port-Cros a na kole k malebným zátokám ve skalnatých soutěskách, zvaným kalanky; návrat do hotelu a relax (20-40 km).

4. den

Autobusem či na kole po pobřeží do středověkého městečka Bormes-les-Mimosas, kde cyklotrasa Route du Mimosa oficiálně začíná – odtud přes přímořská letoviska Lavandou a Cavalaire do Cogolinu, kde se ubytujeme na další dvě noci (39/63 km).

5. den

Na kole kolem poloostrova Saint-Tropez: středověká vesnička Gassin s panoramatickým výhledem na celý poloostrov, větrné mlýny Moulins de Paillas ze 16. stol., okouzlující vesnice Ramatuelle (místo posledního odpočinku filmového herce Gérarda Philipa), písečné pláže Pamplona a Tahiti a záliv Saint-Tropez se slavnou četnickou stanicí (33 km); návrat do hotelu či prodloužení přes přístav Port Grimaud, přezdívaný francouzské Benátky, Plan-de-la-Tour s historickými pumpami, La Garde-Freinet s benediktýnským opatstvím a Grimaud se zříceninou hradu (64 km).

6. den

Autobusem či na kole dál po pobřeží směrem na východ přes Sainte-Maxime a středověký a antický Fréjus do Saint-Raphaël a odtud po úpatí červeně zbarveného pohoří Estérel do Cannes, kde se ubytujeme na poslední dvě noci v hotelu u pláže (36/72 km).

7. den

Autobusem či na kole do centra parfémů Grasse – parfumérský ateliér zaměřený na mimózu s možností nákupu parfémů a kosmetiky; na kole zpět dolů k moři do Cannes podél řeky Siagne (26 km) nebo přes žlutě kvetoucí masiv Tanneron (35 km), anebo s prodloužením k jezeru Lac de Saint-Cassien (47-68 km).

8.–9. den

Sbalení věcí na cestu a pěšky do Cannes – fakultativní výlet lodí na Lérinské ostrovy: o. Sainte-Marguerite s vězením muže se železnou maskou či o. Saint-Honorat s jedním z nejslavnějších klášterů v Evropě; odjezd v podvečer, návrat následující den odpoledne.

Podmínky

GALERIE: CYKLOVLEK