ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Treking v Patagonii

Unikátní světové treky v Argentině a Chile
turistické zájezdy2-3 středně náročný / náročný★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Argentina, Chile

Na co se můžete těšit?

  • Třídenní trek nalehko v NP Los Glaciares – Cerro Torre a Fitz Roy
  • Pětidenní trek natěžko v NP Torres del Paine
  • Čtyřdenní trek natěžko v Ohňové zemi a divočině Ohňových And
  • Ubytování v hotelu při pobytu v civilizaci
  • Táboření v kempech při pobytu v přírodě

Popis

Patagonie – jižní část Argentiny a Chile, je proslavená krásou velkolepých skalních štítů a divokou přírodou, která je jako stvořená pro náročnější, ale zato lahůdkovou pěší turistiku. Náš zájezd zahrnuje dva jedinečné horské treky, nesoucí právem přízvisko "světové“. V Argentině dojdeme pod legendární Fitz Roy a Cerro Torre. V Chile budeme putovat kolem masivu Torres del Paine krajinou majestátních skalních chrámů a obrovských ledovců. Opravdu unikátním zážitkem na závěr bude pro zájemce návštěva Ohňové země s nejjižnějším městem světa Ushuaiou a především čtyřdenní trek v divočině liduprázdných Ohňových And.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Buenos Aires a následný přelet do El Calafate - vstupního městečka do argentinského NP Los Glaciares; odpolední procházka městem. 

3. den

Perito Moreno – celodenní výlet k jednomu z mála ledovců, které neustupují; nenáročné procházky po visutých lávkách a balkonech, fakultativně plavba lodí k čelu ledovce.

4. den

Přejezd do NP Los Glaciares, pravděpodobně nejpůsobivější horské oblasti And, nenáročný trek nalehko pod 3405 m vysoký vrchol Fitz Roy s nádhernými výhledy (9 km/ ↑ 350 m/ ↓ 100 m/ 3,5 h).

5. den

Nalehko k jezeru Laguna de los Tres s unikátními výhledy na Fitz Roy v pozadí, výstup až pod Cerro Torre (20 km/ ↑ 800 m/ ↓ 700 m/ 7 h).

6. den

Nalehko na vyhlídku na Cerro Torre (3127 m) (14 km/ ↑ 400 m/ ↓ 600 m/ 4 h), odpoledne návrat do El Calafate.

7. den

Puerto Natales – přesun do známého chilského městečka,odpočinek a návštěva jedné z vyhlášený restaurací s chilskou kuchyní.

8. den

NP Torres del Paine  – výstup nalehko; vyhlídka na tři mohutné granitové věže ("torrés") Paine vysoké 2800 m, převyšující krajinu o více než 2000 m (20 km/ ↑ 1100 m/ ↓ 1100 m/ 7 h).

9. den

Zahájení velkého pětidenního okružního treku natěžko (takzvaný "O" trek) v nádherném NP Torres del Paine, přechod do kempu Seron (14 km/ ↑ 400 m/ ↓ 400 m/ 4 h).

10. den

Kopretinovými loukami v údolí řeky Paine do kempu u jezera Dickson (19 km/ ↑ 600 m/ ↓ 500 m/ 5 h).

11. den

Výstup k ledovci Los Perros (13 km/ ↑ 500 m/ ↓ 200 m/ 3,5 h).

12. den

Výstup do sedla John Gardner (1241 m) s nádhernou vyhlídkou na obří ledovec Grey a dlouhý, poměrně náročný sestup ke stejnojmennému jezeru (19 km/ ↑ 1000 m/ ↓ 1500 m/ 7 h).

13. den

Vyhlídkovou trasou nad jezerem Grey k horské chatě a kempu Paine Grande s monumentálním výhledem na masiv Cuernos del Paine a jezero Pehoe (17 km/ ↑ 700 m/ ↓ 700 m/ 5 h).

14. den

Trajektem přes jezero Pehoe, vyhlídka na vodopád Salto Grande a návrat do Puerto Natales.

15. den

Autobusový přesun do jižního cípu Argentiny, plavba přes Magalhaesovu úžinu do Ohňové země, do městečka Ushuaia na pomezí NP Tierra del Fuego.

16.–18. den

Jedinečný třídenní okružní trek natěžko v divokých a liduprázdných Ohňových Andách, kam doposud vkročil jen málokterý turista (46 km/ ↑ 1600 m/ ↓ 1700 m/ 19 h).

19. den

Závěrečná část treku (8 km/ ↑ 100 m/ ↓ 300 m/ 2,5 h) a návrat do civilizace, Ushuaia a volný program v rybářském městečku s "antarktickou" atmosférou, fakultativní lodní výlet ke kolonii tučňáků magellanských.

20. den

Přelet do Buenos Aires – barevné domy v umělecké čtvrti La Boca, hřbitov, kde spočívá slavná Evita Perón – La Recoleta; Plaza Mayo a Plaza Congreso, Metropolitní katedrála, prezidentský palác Casa Rosada, umělecká čtvrť San Telmo, městské bulváry.

21.–22. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ