ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Bajkal – perla Sibiře

poznávací zájezdy1 nenáročný program

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rusko

Na co se můžete těšit?

  • Okruh nejkrásnějšími místy pobřeží
  • Tajuplný ostrov Olchon
  • Irkutsk a řeka Angara
  • Buddhistické památky v Burjatsku

Popis

Atraktivní okruh kolem jezera zvládneme autobusy a minibusy, napříč jezerem rybářskou lodí, vlakem po Transsibiřské magistrále a unikátní "krugobajkalkou", která byla dříve také součástí její trasy. Vláček, jenž se pětkrát týdně probíjí strmým pobřežím po této odlehlé "dopravní tepně", nás ukolébá do rytmu zdejšího neuspěchaného života a teprve lodí přes mohutnou řeku Angaru vytékající z jezera se vrátíme zpět do současnosti. Okruh zahájíme a zakončíme v Irkutsku na Angaře, jednom z nejstarších měst Sibiře. Na nejzajímavějších místech podnikneme pět celodenních vyjížděk minibusem nebo terénními auty s možností pěších výletů.

Program

1. - 2. den

Letecky Praha - Irkutsk (prohlídka centra - nábřeží Angary, tradiční dřevěné domy, pravoslavné chrámy).

3. - 5. den

Přejezd na ostrov Olchon, známý tradicemi místního šamanismu, do rybářské vesnice Chužir s mysem Burchan a posvátnou Šamanskou skálou, dva celodenní výlety terénními auty na nejzazší mys Choboj a k jezeru Šara-Nur (NP Pribajkalskij, stepi a borové lesy, strmé útesy, písečné přesypy).

6. den

Plavba rybářskou lodí napříč Bajkalem .

7. - 8. den

Usť-Barguzin a dva celodenní výlety minibusem v jeho okolí: první den zamíříme na odlehlý a hornatý poloostrov Svatý nos (NP Zabajkalskij, písečná kosa a pláže, romantické zátoky, koupání v termálních pramenech), druhý den Barguzinskou dolinou do vnitrozemí (vesnice Suvo, skalní útvary, kamenný posvátný býk); na závěr tradiční ruská baňa.

9. den

Přejezd do Ulan-Ude, hlavního města Burjatska; výlet do buddhistického Ivolginského kláštera; noční přejezd lehátkovým vlakem po Transsibiřské magistrále.

10. - 11. den

Autobusem do Tunkinské doliny Východního Sajanu, do podhorských lázní Aršan (výlet minibusem - panoramata až třítisícových hřebenů, termální prameny, burjatská vesnice Tagarchaj; další den výlet divokou soutěskou říčky Kyngarga a možnost výstupu na vyhlídkový vrchol Pik Ljubvi).

12. - 13. den

Návrat k Bajkalu do Sluďjanky (mramorové nádraží), jízda krugobajkalkou do Port Bajkalu, lodí přes Angaru do Listvjanky (rybí trh v přístavu, muzeum bajkalské přírody, oblázkové pláže, útesy); možnost návštěvy něrpinária (něrpa je bajkalský tuleň) nebo zajímavého skanzenu v městečku Talcy.

14. den

Letecky Irkutsk - Praha.

Podmínky