ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kostarika a Panamský průplav

S možností prodloužení o Panamský průplav
poznávací zájezdyturistické zájezdy1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
15. 11. – 30. 11. 202416 dní26740405

pouze Kostarika – POSLEDNÍ VOLNÉ MÍSTO

15. 11. – 3. 12. 202419 dní26740406

Obě země – AKTUÁLNĚ PLNO

23. 2. – 9. 3. 202416 dní26740401

AKTUÁLNĚ PLNO

23. 2. – 12. 3. 202419 dní26740402

AKTUÁLNĚ PLNO – obě země

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Nejlepší tropické národní parky Střední Ameriky
  • Krásná příroda i relaxace na bělostných plážích
  • Pěší výlety s pozorováním místní fauny a flory
  • Ochutnávka skvělé kostarické kávy

Popis

Kostarika je jedinečná! Na rozloze menší než Česká republika nalezneme téměř čtyřtisícové hory, pobřeží Pacifiku i Karibského moře, nedotčené tropické pralesy, desítky kilometrů opuštěných pláží lemovaných kokosovými palmami, vodopády, činné sopky, korálové útesy i mimořádně bohatou paletu živočišných a rostlinných druhů. Nabízíme vám poznat vstřícnou, sympatickou zemi s nezaměnitelným středoamerickým koloritem, která se vzorně stará o své přírodní bohatství a vytváří tak nejlepší příležitost pro aktivní poznávání tropické přírody v rámci celého latinskoamerického regionu. Čekají nás pěší vycházky a výlety do různorodých národních parků, od horského mlžného lesa v Cordilleře de Talamanca až po přímořské tropické pralesy na poloostrově Osa, kde si bohatě užijeme bujné zeleně, opojného vzduchu nabitého kyslíkem a vláhou i pozorování papoušků, opic, tukanů, leguánů a dalších obyvatel pralesa. Samozřejmě nevynecháme romantické koupání na krásných odlehlých plážích Pacifiku i Karibiku a odvážnější zájemci i skvělý rafting unikátním kaňonem řeky Pacuare, která se řadí mezi deset nejkrásnějších raftových řek světa.
Prodloužení zájezdu do sousední Panamy obohatí náš program především o Panamský průplav, velkolepé technické dílo malebně zasazené do okolní přírody, a o cenné komplexy koloniální architektury při pacifickém i karibském pobřeží.

Program

1. den

Letecky Praha – San José. Přesun na hotel, případně večerní procházka.

2. den

NP Poás – minibusem na stejnojmený činný vulkán, vycházka kolem kráterového jezera obklopeného tropickou vegetací; během návratu fakultativní návštěva kávových plantáží včetně odborného výkladu.

3. den

San José – návštěva unikátního muzea Zlata a předkolubovských kultur, následně minibusem přes Cartágo s návštěvou okouzlující baziliky de Nuestra Señora de los Angeles, u které se můžete občerstvit údajně zázračným pramenem. Dále přejezd ke Karibiku.

4.–6. den

Karibské moře – přejezd do Puerto Viejo de Talamanca; NP Cahuita – přímořský tropický prales, pěší výlet, krásné pláže, koupání, korály; fakultativně možnost projížďky na kole a návštěva přírodní rezervace Gandoca-Manzanillo s překrásnými pobřežními sceneriemi; přejezd do centrální Kostariky do Turrialby

7. den

Fakultativní rafting kaňonemřeky Pacuare, která právem patří mezi deset nejkrásnějších raftových řek na světě. Případně výlet do okolí dle dohody s průvodcem. Odpolední přejezd horskou silnicí přes sedlo hřebene Cordillery de Talamanca (3300 m) do San Gerardo de Dota.

8. den

NP Los Quetzales – nocovat budeme ve stylových lodžích v nitru horského mlžného pralesa a čekají nás zde pěší výlety s pozorováním přírody a snad i její zdejší perly, krásně zbarveného vzácného ptáka kvesála. Odpoledne přejezd do San Gerarda de Rivas.

9. den

NP La Amistad  – půldenní výlet do přírodní rezervace Cloudbridge, situované na úpatí nejvyšší hory Kostariky – Cerro Chirripó (3820 m), pozorování přírodních krás horského mlžného pralesa, odpoledne relaxace v přírodních termálních pramenech.

10.–11. den

Přejezd do městečka Sierpe; odtud pronajatým člunem po přílivové řece s ekosystémem mangrovů až do pacifické zátoky Drake Bay, kde údajně kotvil tento slavný pirát a mořeplavec. Druhý den fakultativní lodní výlet do ostrovní rezervace Isla del Caňo s koupáním a šnorchlováním nebo výlet na poloostrově Osa v okolí Drake Bay po liduprázdných plážích Pacifiku a koupání.

12.–14. den

NP Corcovado, nejrozsáhlejší území primárního tropického deštného pralesa ve Střední Americe – lodí z Drake Bay podél pobřeží poloostrova Osa do srdce nár. parku, 1x nocleh na rangerské stanici Sirena, pěší výlety džunglí i po odlehlých oceánských plážích, koupání v Pacifiku, velká šance na pozorování zvířat (papoušci ara, tukani, lenochodi, mravenečníci, opice, leguáni, tapíři). Třetí den návrat člunem do Sierpe a následující den přejezd do San José, koupání a zajímavosti po cestě.

15.–16. den

Rozloučení s Kostarikou a letecky zpět do Prahy.

Prodloužení

PANAMSKÝ PRŮPLAV

15.–16. den

Letecky do Panamy; hl. město Panama City – staré koloniální centrum Casco Viejo, rybí trh, nábřeží Balboa, muzeum průplavu aj., Panamský průplav – sledování velkých lodí a práce pacifického zdymadla Miraflores z pozorovatelny, pralesní zoo s místní faunou.

17. den

Minibusem napříč Panamskou šíji ke Karibiku, starobylé přímořské koloniální městečko a pevnosti Portobelo a San Lorenzo, dále Panamský průplav – opět pozorování lodí a obdivuhodné práce atlantického zdymadla Gatún z bezprostřední blízkosti. Zpět do Panama City minibusem.

18.–19. den

Rozloučení s Panamou a letecky zpět do Prahy.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU