ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Silvestr na kole ve Vietnamu

dovolená na kole2 středně náročný program

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Vietnam

Na co se můžete těšit?

  • Etapová cykloturistika s doprovodným minibusem
  • Ubytování v hotelech se snídaněmi
  • Deštný prales, Jižní vysočina, horská jezera
  • Jihočínské moře, písečné duny, pláže
  • Saigon (Ho Či Minovo město), delta Mekongu
  • Gurmánské zážitky jedinečné vietnamské kuchyně

Popis

Vietnam je zemí s nejlepší a nejpestřejší světovou kuchyní a zároveň s obrovským turistickým potenciálem, kvůli němuž je často nazýván "novým Thajskem". Na kole budeme v blízkém kontaktu s místními obyvateli, kteří cestují stejným způsobem, a lépe tak poznáme jejich zvyky a kulturu. Projeďte si s námi trasu v jižní části země, která nás zavede nejen ke krásám pobřeží Jihočínského moře, ale i do odlehlejších oblastí hor s bujnou vegetací. Rýžová políčka a místní farmáře budeme potkávat všude na trase, malebná panoramata zelených hor dokreslují sněhobílé volavky a vodní buvoli. Cestu zakončíme volným dnem v pulzujícím Saigonu s možností návštěvy pověstné delty Mekongu.

Program

1. den

Let z Prahy se Singapore Airlines do Saigonu.

2. den

Saigon - sestavení kol, seznámení s místním prostředím a odpolední prohlídka města.

3. den

Busem odjezd z města, na kolech rovinatou zemědělskou venkovskou krajinou do NP Cat Tien (34 km).

4. den

NP Cat Tien - nejrozsáhlejší rezervace deštných lesů v jižním Vietnamu; výjezd busem do hor Jižní vysočiny, na kolech k vodopádům Dam Ri, kávové a čajové plantáže (56 km/600 m).

5. den

Kopcovitou krajinou Jižní vysočiny přes vesnice pěstitelů kávy i původních horských etnik až ke kambodžským hranicím; hustě zalesněné svahy a plantáže kávovníků (60 km/1000 m).

6. den

Mohutné vodopády Dray Sap na řece Dak Krong; rovinatou krajinou v blízkosti řeky se zastávkami v tradičních vesnicích; nocleh v turistickém resortu u jezera Min v blízkosti NP Yok Don (70 km/450 m); přivítání Nového roku 2014!

7. den

Ráno u jezera Min nebo v jeho okolí (oblast patřila k lovištím divoké zvěře a pokrývají ji rozsáhlé lesy); odpoledne přejezd zpět do Jižní vysočiny a na kolech dojezd k horskému jezeru Lak (25 km/300 m); fakultativně jízda na slonech.

8. den

Na kole (60 km) nebo pěším trekem džunglí (15 km) do Nam Kao Nature Reserve; společný nocleh s jídlem v longhouse - původním obydlí místních menšin.

9. den

Horskou silnicí přes sedlo 1500 m, na dohled nejvyšším vrcholům Jižní vysočiny (75 km/1200 m); dojezd do Dalatu ležícího ve výšce 1480 m - známé středisko na břehu jezera, obklopené horami, centrum s obrovskou tržnicí a množstvím restaurací; oblast výroby vína.

10. den

Rozloučení s horami, 20kilometrový sjezd do údolí řeky Cai, unikátní věž Poklong z doby starobylé říše Čampa (95 km/500 m); dojezd k moři, nocleh u pláží Ninh Chu.

11. den

Odpočinkově podél pobřeží směrem na jih do Ca Na: mezi dunami do turisticky zcela nedotčené rybářské vesnice Son Hai (55-70 km).

12. den

Podél Jihočínského moře krajinou "saharských" písečných dun do Mui Né, pobřežní chráněná oblast Ta Kon Nature Reserve (60 km/400 m); dojezd busem nebo na kole dalších 40 km do plážového resortu.

13. den

Stále dál podél moře kolem majáku na mysu Ke Ga, rybářské město La Gi s neuvěřitelnou flotilou plavidel všech možných tvarů, barev a velikostí, přírodní rezervace Ta Kou, přímořské městečko Binh Chau (77 km).

14. den

Přírodní rezervací s mangrovovými porosty Binh Chau do Long Hai, obklopeného mořem a horami (55 km); konec cyklistiky, přejezd busem do Saigonu.

15. den

Saigon - volný den: individuální prohlídka čtvrtí s koloniální architekturou, návštěva muzea vietnamsko-americké války, nákupy, závěrečný večer a gurmánské posezení u večeře s rybami a plody moře; nebo fakultativně celodenní výlet do delty Mekongu s pověstnými plovoucími trhy a změtí vodních kanálů - život na lodích, návštěva farmy produkující tropické plody, rybí trhy, prohlídka řemeslných dílen, nákupy místních výrobků atd.

16. - 17. den

Zpáteční let do Prahy se Singapore Airlines.

Podmínky