ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Krásy Kamčatky

poznávací zájezdyturistické zájezdy1-2 nenáročný / středně náročný★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rusko

Na co se můžete těšit?

  • Panenská příroda odlehlé výspy Sibiře
  • Nejaktivnější vulkanická oblast současnosti
  • Možnost výstupu k aktivním kráterům
  • Koupání v termálních bazénech

Popis

Jako východní výspa Ruska byl tento unikátní pacifický poloostrov po dlouhá léta uzavřen coby strategická oblast nejen pro zahraniční turisty, ale i pro většinu obyvatel bývalého SSSR. Kvůli této izolaci i náročnému terénu si Kamčatka dodnes zachovala rozsáhlá území s neposkvrněnou panenskou přírodou, pyšnící se nekonečnou tajgou a tundrou, řekami plnými lososů, a především množstvím aktivních vulkánů, termálních pramenů a atraktivních sopečných jevů, s kterými se dostaneme do bezprostředního kontaktu.

Tento zájezd je turisticky-poznávací variantou naší kamčatské nabídky a spojuje návštěvu těch nejzajímavějších lokalit s občasnou pěší turistikou, přičemž tu náročnější není nutné absolvovat. Trasa nás zavede na sever poloostrova, na náhorní plató pod nejvyšší kamčatskou sopkou Ključevskaja (4750 m), kde v Tolbačinské trhlinové zóně proběhla r. 1975 jedna z nejmohutnějších vulkanických erupcí 20. století a vědci zde testovali legendární lunochod. V druhé části programu navštívíme oblast jižních vulkánů Mutnovskij a Goreli, kde vystoupáme k jejich aktivním kráterům. Chybět nebude ani návštěva etnografického muzea a stylové vesnice Esso, plavba po řece Bystraja či koupání v termálních bazénech. Ochutnáme také pravý kaviár i speciality z vynikajících pacifických lososů a poznáme, co obnáší pravá ruská baňa.

Na zpáteční cestě strávíme jeden den v Novosibirsku, třetím největší městě v Rusku a průmyslovém centru celé Sibiře.

 Abychom mohli vychutnat krásy poloostrova v maximální možné míře, budeme mít téměř po celou dobu k dispozici terénní vozidlo. Společně s českým a ruským průvodcem doprovodí skupinu také kuchař, který bude připravovat po většinu pobytu plnou penzi.

Program

1. - 2. den

Letecky Praha – Moskva – Kamčatka, přílet před polednem, transfer do hotelu v přírodní lokalitě u obce Paratunka, oddech a první koupání v hotelovém termálním bazénu, který bude možné využívat po dobu šesti nocí, které zde přerušovaně strávíme.

3. den

Terénním autem k jezeru do kvetoucí doliny Vačkažec a zahřívací pěší výlet k vodopádům a pod stejnojmenný vulkán.

4. den

Celodenní přejezd terénním autem na sever do Kozyrevsku, prohlídka odlehlé vnitrozemské osady, mohutná řeka Kamčatka, panorama s nejvyššími vulkány poloostrova Ključevskaja a Kameň, ubytování v privátních chatičkách, pravá ruská baňa.

5. - 7. den

Náročný terénní přejezd tam a zpět tajgou a výše položenými sopečnými pouštěmi na náhorní plató vulkánu Tolbačik do NP Ključevskaja, cestou brodění řeky a prohlídka řady sopečných jevů Severního vulkanického proryvu – výstupy na menší vulkanické kužely, vývěry horkých plynů, lávové proudy, mrtvý les, lávové jeskyně aj. Zatáboření na dvě noci s večerním zázemím v skromné chatě s kuchyní a jídelnou. Prostřední den možnost výstupu k okraji mohutného vrcholového kráteru vulkánu Ploskij Tolbačik s přechodem čerstvého lávového proudu erupce r. 2013 s unikátní provazcovou lávou. Nejnáročnější túru zájezdu je možno nahradit vycházkou v okolí tábora a v zóně erupce r. 2013 s výhledy na zaledněný Ostrij Tolbačik (3672 m) a další vulkány.

8. den

Osada Esso v malebném Bystrinském NP, obývaná převážně příslušníky původních kamčatských národů – ubytování na dvě noci v hotelu s menším termálním bazénem, prohlídka zajímavého etnografického muzea, odpoledne rafting na řece Bystraja s nenáročnými peřejemi v atraktivních soutěskách.

9. den

Celodenní přejezd zpět do Paratunky.

10. - 11. den

Přejezd terénním vozem přes vyhlídkové Viljučinské sedlo pod vulkán Goreli, zatáboření na jednu noc, dvě polodenní túry a návrat do Paratunky. Přednostně navštívíme efektní barevný Opasnyj kaňon s úvodním téměř stometrovým vodopádem a podnikneme pěší výstup do činné kaldery vulkánu Mutnovskij, kde se ocitneme v bezprostředním kontaktu s velmi působivými sopečnými efekty (pronikavě syčící fumaroly s vývěry páry a plynů, vřící potoky a bublající bahenní kotle, žluté povlaky krystalické síry aj.). Druhý den vystoupíme k vrcholovým kráterům vulkánu Gorelij (1829 m) s jezerem, vývěry horkých plynů a panoramatem okolních sopek. V případě nepříznivého počasí návštěva areálu Mutnovské geotermální elektrárny a nedalekých pramenišť termální vody.

12.-13. den

Závěrečné 2 dny na Kamčatce s dvěma nocemi v hotelu v Paratunce je k dispozici pro fakultativní program dle vašeho výběru. Jsou to vrtulníkové výlety na sever do Doliny gejzírů v Kronocké rezervaci , nejvyhlášenější vulkanické lokality Kamčatky, nebo na Kurilské jezero do Jihokamčatské rezervace  za pozorováním medvědů lovících lososy, mořský lodní výlet po Avačinské zátoce a přilehlém Pacifiku (útesy, ptačí kolonie, tuleni aj.), spojený s návštěvou Petropavlovsku-Kamčatského, a náročný výstup na vulkán Avačinskij (2741 m). Pokud si žádný nevyberete, strávíte jeden den oddechem u hotelového termálního bazénu nebo výletem do města a hlavního kamčatského přístavu Petropavlovsk-Kamčatskij a na pacifické pláže s černým pískem, obklopené skalními útesy. Nevynecháme samozřejmě ani závěrečný nákup rybích specialit (uzení lososi, kaviár, mořské plody) v místní velké tržnici za příznivé ceny.

14. den

Dopoledne se letecky přesuneme do třetího největšího města v Rusku - Novosibirsku. V průběhu 20. století město nabylo na významu a stala se z něj důležitá obchodní a průmyslová tepna. V rámci programu si s místním průvodcem toto nejvýznamější sibiřské město prohlédneme a také zde přespíme.

15. den

Odjezd na letiště, letecky přes Moskvu zpět do Prahy.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ