ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Vánoce a silvestr v jižní Indii

poznávací zájezdy

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Indie

Na co se můžete těšit?

  • Komplex monolitických sklaních svatyní v Mahábalipuramu
  • Čólské chrámy
  • Plavba na hausbótu indickým venkovem
  • Exkurze na horské plantáže čaje a koření
  • Relaxace na pláži u moře

Popis

Vánoce strávené v křesťanské části Indie budou méně "ladovské", ale o to více barevné a veselé. Čeká nás ochutnávka nejen tradiční keralské kuchyně a místních pověstných čajů, ale i kulturní zážitek ve formě tradičního divadla kathakali. Na obytné lodi - hausbótu - si uděláme vyhlídkovou plavbu indickým venkovem a z pohodlí kajuty budeme pozorovat pestrý život kolem: ženy v barevných sárích, rybáře, vesničky obklopené kokosovými palmami. V NP Périjár se svezeme na slonovi a pak si uděláme exkurzi do manufaktury na výrobu čaje. Závěrečná relaxace na vyhřátých plážích Indického oceánu bude sladkou tečkou za naším pestrým programem.

Program

1. - 2. den

Letecky do Madrásu/Čennai; Mahábalipuram - komplex monolitických skalních svatyní na Koromadalském pobřeží; možnost koupání.

3. den

Auroville - futuristická mezinárodní komuna/město se čtyřiceti osadami; Puttuččéri - bývale hlavní město francouzských držav v Indii a dodnes jsou zde krásné bulváry i impozantní kostely;

4. den

Chrám Airávatéšvara v Darasuramu - čólská architektura; Tandžavúr,město plné krásných chrámů.

5. den

Tandžavúr - Brhadíšvarův chrám , monumentální žulový chrám z 10. století; Tiruččirápalli - mohutná skalní pevnost, posvátný ostrov Šrírangam s chrámem Ranganáthasvámí, Gándhí market.

6. den

Madurai - městu vévodí obrovský chrámový komplex Mínákší-Sundaréšvara, projížďka rikšami po městě, Dhobí gháty, Gándhího muzeum, Anglikánská katedrála; večerní světelná a zvuková show v paláci Tirumály Nájaky.

7. den

Národní park/tygří rezervace Périjár - obklopená čajovými plantážemi v Kardamonovém pohoří, projížďka lodí po Périjárském jezeře, ke kterému se zvěř chodí napojit (stáda slonů, divoká prasata, gauři, jeleni Sambar, makak lví...); botanická zahrada zaměřená na koření; projížďka na slonovi.

8. den

Aléppi - kraj keralských vodních cest, nalodíme se na tradiční hausbót - kettuvalam a polujeme klidnými kanály, vedle kterých uvidíme mnoho malých vesnic lemovaných kokosovými palmami a obklopených rýžovými políčky.

9. den

Koupání a relaxace na pobřeží Indického oceánu. Fakultativně možnost celodenního výletu do Tiruvanantapuramu, hlavního města Kéraly - chrám Anantha Padmanabhasvámí, palác Padmanabhapuram, nejhezčí ukázky tradiční kéralské dřevěné architektury.

10. den

Kočín - nejkosmopolitnější město Kéraly, centrum obchodu s kořením: palác Mattančerri, synagoga Paradésí, kostel sv. Františka, čínské rybářské sítě; večerní představení kathakali, tradičního tanečně-divadelního umění.

11. den

Pohoří Nílgiri/Modré hory - tvoří vysoko položené louky, šóly (horské stále zelené lesy) a malebné vesničky; prohlídka továrny na zpracování čaje; horské městečko Coonoor - pěší výlet po okolí, návštěva botanické zahrady Sim's s více než tisícem rostlinných druhů.

12. den

Výlet pitoreskním modrým parním vláčkem do horské stanice Ooty, ležícího na břehu jezera (2 240m)- čeká nás převýšení 2 200m na 45 km trasy s nespočtem tunelů a mostů.

13. den

Jeskyně Edakkal s prehistorickými malbami lidí a zvířat; Kalikat - římskokatolická katedrála, mešita Miškal Palli postavená v tradičním keralském stylu; poslední nákupy - rušný trh s kořením.

14. - 15. den

Odlet do Prahy dle aktuálního leteckého spojení.

Podmínky