ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Dánsko od severu k jihu na kole

dovolená na kole1 nenáročný programdovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Dánsko

Na co se můžete těšit?

  • Etapově i hvězdicově s podporou autobusu
  • Ubytování v kempech, polopenze
  • Nekonečné pláže, duny, fjordy a ostrovy
  • Legoland - zábava pro děti i dospělé
  • Dovolená pro celou rodinu

Popis

Dánsko je zemí větrných mlýnů, ostrovů, kol a skvělých lidí, kteří nespěchají. Kromě panenských pláží a divokého pobřeží nás zde díky severní poloze čekají také dlouhé večery s nekonečnými západy slunce. Projedeme Dánsko od severu k jihu a navštívíme několikero dánských nej. Zájezd nás zavede až na nejsevernější bod Dánska, na místo, kde se slévají Severní a Baltské moře, a pak pojedeme už pouze na jih a na východ, protože vítr fouká zpravidla od severu a západu. Podél pláží a přes několik fjordů se po cyklostezkách dostaneme do starobylého města Skive, poznáme dánský "Lake district“ a navštívíme jižní ostrovy Fyn a Ærø. Zájezd je ideální pro "rodinnou“ dovolenou s dětmi, ale i dospělí si zde přijdou na své. Děti pojedou jen vzdálenost, kterou zvládnou, a naopak tátové si mohou zvolit vlastní trasu a "dát si do těla“. A ojedinělá návštěva proslaveného Legolandu v Billundu není zdaleka jen zábavou pro děti!

Program

1. - 2. den

Večerní odjezd, po příjezdu variantní projíždky v okolí Skagenu; duna Rabjerg Mile, Tilsandede Kirke, nejsevernější bod Dánska - mys Grenen, nebo odpočinkový den na pláži (0-55 km).

3. den

Podél západního pobřeží severního Jutska přes mořské akvárium v Hirsthals do městečka v dunách Løkken (40-85 km).

4. den

Cyklistika v okolí Hanstholmu, skalisko Bulbjerg s nádhernou pláží a rozsáhlým německým opevněním z II. světové války; ráj surfařů Klitmøller (30-90 km).

5. den

Fjord Limfjorden s vnitrozemským ostrovem Mors, botanická zahrada u Nykøbingu (30-65 km), autobusem do kempu na břehu jezera.

6. den

Výlet okolo jezera, variantně možnost výletu parníkem, nebo na kole do Silkeborgu; výlet krajinou jezer a lesů na vyhlídkový vrchol Himmelbjerget (0-60 km).

7. den

Návštěva Legolandu v Billundu, případně výlet na kole po okolí; přejezd busem na ostrov Fyn přes úžinu Malý Baelt po 600 metrů dlouhém mostě.

8. den

Cyklistika u západního pobřeží ostrova Fyn, pláže, koupání; přístavní městečko Fåborg (25-50 km).

9. den

Variantně výlet lodí na vyhlášený ostrov Ærø s původní architekturou hrázděných domů a doškových střech, rybářská městečka, ve kterých spatříte Dánsko 17. století, nebo cyklistika po východním pobřeží až do městečka Svedenborg, nebo výlet do druhého největšího města Dánska Odense (rodiště H. Ch. Andersena, muzeum vláčků), případně volný den na pláži, nebo cyklistika v okolí Fåborgu (0-100 km).

10. - 11. den

Renesanční vodní zámek Egeskov (přírodní labyrint, muzeum aut-veteránů), jezero Braendegard (největší hnízdiště kormoránů v Evropě) a Arreskov se zámkem z pol. 16. století (30-60 km); noční návrat a příjezd okolo poledne.

Podmínky

GALERIE: STRAVOVÁNÍ