ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Petrohrad, Karélie a Solovecké ostrovy

poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rusko, Rusko evropské

Na co se můžete těšit?

  • Petrohrad a Solovecké ostrovy
  • Bílé noci na Něvě a v přírodě Karélie
  • Skanzen dřevěné architektury na ostrově Kiži
  • Vnitrostátní přelet do Murmansku

Popis

Netradiční okruh ruským severem spojuje poznání čisté severské přírody s bohatou historií a velkolepými architektonickými a uměleckými památkami. Cestování vlakem společně s místními lidmi nám umožní pochopit mnohé ze zvláštností života v této nesmírně rozmanité zemi. Vydejme se do výstavního Petrohradu, této perly na řece Něvě a bývalého hlavního města Ruské říše. Ochutnáme ruský boršč, pirožky a petrohradské pivo Baltika; projdeme se po ulicích, kudy chodívali Dostojevskij a Puškin, navštívíme světoznámou galerii Ermitáž a velkolepé carské paláce v okolí Petrohradu. Všechny tyto klenoty umění a architektury jsou plným právem zahrnuty na seznam světového dědictví UNESCO. Poté se letecky přeneseme na daleký sever do města Murmansk, kde v létě panuje nikdy nekončící polární den. Odsud zpátky na jih budeme putovat dopravním prostředkem pro Rusko tak typickým – dálkovým vlakem. Navštívíme jedinečné pravoslavné kláštery, zasazené do malebné přírody jezernaté Karélie, a nahlédneme i do dřevěných vesniček ruského venkova, které si dodnes zachovávají svůj ojedinělý kolorit.

Program

1. den

Letecky Praha - Petrohrad, ubytování a večerní prohlídka města s možností vyhlídkové plavby po Něvě.

2. den

Petrohrad - pěší prohlídka historického centra města, společně nebo zčásti individuálně dle vašeho zájmu (Něvský prospekt, Palácové náměstí se Zimním palácem, Admiralita, chrám Sv. Izáka, pomník Petra Velikého - Měděný jezdec, Petropavlovská pevnost, křižník Aurora).

3. den

Carské selo - Kateřinský palác se slavnou Jantarovou komnatou a krásný park, lyceum A. S. Puškina.

4. den

Ermitáž - jedna z nejvýznamnějších světových galerií, příp. prohlídka dalších chrámů, paláců a muzeí (Ruské muzeum s klasiky 19. století, byt Dostojevského, Puškina aj.); večer přesun na letiště a odlet do Murmansku.

5. den

Murmansk - nejsevernější ruský přístav daleko za polárním kruhem (v létě zde slunce nezapadá téměř dva měsíce); výlet do okolí města a procházka polární krajinou, návštěva atomového ledoborce Lenin; večer odjezd lůžkovým vlakem do Kemi.

6. den

Solovecké ostrovy - unikátní klášterní komplex na ostrovech uprostřed Bílého moře; prohlídka pravoslavného kláštera využívaného v sovětské éře jako tábor Gulagu.

7. - 8. den

Celodenní výlet po ostrovech plných církevních i přírodních památek, možnost zapůjčení loděk nebo plavby na nedaleké Zaječí ostrovy; druhý den plavba zpátky na pevninu a noční přejezd lůžkovým vlakem do Petrozavodsku.

9. den

Kiži - plavba rychlou lodí "raketou" na ostrov v Oněžském jezeře s unikátními dřevěnými chrámy a skanzenem; večer návrat do Petrozavodsku - hlavního města Karelské republiky.

10. den

Výlet minibusem do malebné přírody Karélie, nenáročné splutí řeky Šuja; večer návrat vlakem do Petrohradu.

11. den

Petrodvorec (carský palác a rozlehlý park s nejrozsáhlejším systémem vodotrysků na světě); odpoledne volný program v Petrohradu.

12. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky