ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kamčatka – treking Nalyčevo

3-4 náročný / velmi náročný

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rusko

Na co se můžete těšit?

  • Treking liduprázdnou tundrou a lávovými labyrinty
  • Výstupy ke kráterům, sopečné kaňony
  • Sopky Avačinskaja, Mutnovskij, Goreli

Popis

Jako východní výspa Ruska byl tento unikátní pacifický poloostrov po dlouhá léta uzavřen coby strategická oblast nejen pro zahraniční turisty, ale i pro většinu obyvatel bývalého SSSR. Kvůli této izolaci i náročnému terénu si Kamčatka dodnes zachovala rozsáhlá území s neposkvrněnou panenskou přírodou, pyšnící se nekonečnou tajgou a tundrou, řekami plnými lososů, a především množstvím aktivních vulkánů, bublajících bahenních jezírek a termálních pramenů.

Stěžejní částí tohoto sportovněji pojatého zájezdu je sedmidenní treking tajgou v oblasti Přírodního parku Nalyčevo. V rozlehlé horské tundře porostlé množstvím borůvek i hub nás bude provázet výhled na vulkány Korjackij a Dzendzur a v případě příznivých podmínek vystoupíme také na aktivní vulkán Avačinskij (2741 m). V druhé části podnikneme jednodenní túry na vulkány Mutnovskij a Goreli a doplníme je o poznávací program. Užijeme si také koupání v termálních bazénech, ochutnáme pravý kaviár i speciality z vynikajících pacifických lososů a poznáme, co obnáší pravá ruská baňa.

Program

1. - 2. den

Letecky Praha - Kamčatka.

3. den

Jelizovo - registrace a nákup potravin; nenáročný výlet do malebné doliny Vačkažec.

4. - 10. den

7denní treking tajgou mezi vulkány v oblasti Přírodního parku Nalyčevo; nalehko celodenní panoramatická túra pod aktivní vulkán Dzendzur (2154 m); fumarolové pole, lávový kaňon Želob, Talovské a Nalyčevské termální prameny - koupání a relaxace.

11. - 12. den

Výstup na vulkán Avačinskij (2741 m) s aktivním kráterem, návrat do Jelizova.

13. - 15. den

Přejezd terénním vozem pod vulkán Mutnovskij, dvě jednodenní túry - kaňonem řeky Mutnaja k ledovcům a do jeho dramatické kaldery; výstup na vulkán Goreli (1829 m).

16. den

Petropavlovsk-Kamčatskij - prohlídka města a přístavu, možnost lodního výletu po Avačinském zálivu a Beringově moři nebo výlet vrtulníkem na Kurilské jezero za pozorováním medvědů či do Doliny gejzírů.

17. den

Letecky Kamčatka - Praha.

Podmínky