ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Po rovině napříč Alpami „maxi“

dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rakousko

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Vodopády, divoké soutěsky a horská údolí
  • Panoramatické výhledy

Popis

Po nenáročných cyklotrasách hvězdicově ze St. Martina do míst, která vám zůstanou v srdci. Pestré trasy, inspirované Tauernskou cyklostezkou a okořeněné novými trasami zvou, na nezapomenutelné vyjížďky do nitra Rakouských Alp! Cykloturistiku nám zpříjemní výhledy a občerstvení na četných horských salaších.

Program

1. den

Ranní přesun busem (Praha asi 5:45) do Rakouska; od tajemného jezírka Hintersee divokou soutěskou Strubklamm a s kopce do údolí řeky Salzach (25-30 km).

2. den

Z vyhlášeného lyžařského střediska Obertauern k horskému jezeru a sjezd po Taurašské a Enžské cyklostezce do Altenmarktu k aquaparku (32 km), nebo dále do St. Martin (50 km).

3. den

Busem mýtní silnicí Postalmstrasse na náhorní planinu Postalm a na kolech panoramatický sjezd po staré horské silnici podél bystřiny s tůněmi (koupání, 35 km).

4. den

Panenskými údolími do nitra Schladmingských Taur kolem salaší s občerstvením a vodopádů; nenáročný sjezd soutěskou do Schladmingu (29/47/63 km).

5. den

Busem horskou silnicí k Arturhausu (1500 m), lehký pěší výlet vyhlídkovou cestou k horské chatě Mitterfeldalm, občerstvení (cca 2 h) s možností výstupu na přilehlý vrchol Hochkeilu (1782 m, +3 km), případně individuální cykloprogram nebo relaxace u jezírka Seepark v pobytovém St. Martinu.

6. den

Přes Wagrain do soutěsky Liechtensteinklamm a po Tauernské cyklostezce do Bischofshofenu (55 km), příp. do St. Martina (80 km).

7. den

Po cyklostezce Gasteinským údolím v Národním parku Vysoké Taury přes prominentní lázeňské středisko Bad Gastein s možnou zajížďkou k horské chatě či s návštěvou lázní Bad Hofgastein (40/50/68 km).

8. den

Přes Annaberg k soutěsce Lammerklamm a po cyklostezce přes Golling do divoce romantického údolí Bluntautal (38/50 km); příjezd do Prahy před půlnocí.

Podmínky