ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Hvězdicově po Salcbursku a Bavorsku

dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Německo, Rakousko

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Velkolepé trasy mezi Solnou komorou, Taurami a Berchtesgadenem
  • Údolími Nízkých i Vysokých Taur
  • Impozantní jezero Königsee

Popis

Atraktivně sestavený program vás provede okolo nejkrásnějších jezer Solné komory, bez námahy do Ramsau pod jižní stěnou Dachsteinu, panoramatickou silnicí do bavorského Berchtesgadenu i do Raurisu v Národním parku Vysoké Taury. Ze světoznámého Altenmarktu vyrazíme po rovinatých říčních cyklostezkách do taurských údolí a lanovkou se vyhoupneme na vyhlídkovou trasu.

Program

1. den

Ranní přesun busem (Praha asi 5:45) do Rakouska; odpoledne z lázeňského Bad Ischlu po cyklostezce okolo Hallstattského jezera (33 km). 

2. den

Autobusem do Ramsau, na kolech klesající silničkou a lesní cestou úpatím Dachsteinu do údolí řeky Enns a po cyklostezce do Schladmingu (23 km) a k Therme Amadé do Altenmarktu (50 km).

3. den

Okruh po Solné cyklostezce od Gollingu přes lázně Bad Vigaun a Hallein do malebného údolí Bluntautal (43-51 km).

4. den

Rauriským údolím do nitra NP Vysoké Taury s možností opravdového rýžování zlata v zlatonosném potoce (49-78 km).

5. den

Lehký pěší výlet vyhlídkovou cestou Panorama Route do Lammertalu, chytání a grilování pstruhů v jezírku pod štíty Tennengebirge (cca 2 h), zpět naším busem. Odpoledne relaxace u jezírka Seepark v St. Martinu či individuální projížďka na kole.

6. den

Z Russbachu lanovkou i s koly na Hornspitz, panoramatickou silničkou s výhledy na dachsteinský ledovec a dlouhým sjezdem kolem salaše Edtalm a přes Annaberg do St. Martina (33 km).

7. den

Z Altenmarktu po Enžské cyklosteztezce přes světoznámá lyžařská střediska Flachau a Zauchensee (10-66 km). Po etapě nebo místo etapy relaxace v Therme Amadé.

8. den

Autobusem výjezd do Obersalzbergu pod Orlím hnízdem Kehlstein a na kolech panoramatickou silnicí k jezeru Königsee a přes letovisko Berchtesgaden rovinatou cyklostezkou do St. Leonhardu (38 km); příjezd do Prahy před půlnocí.

Podmínky