ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Panorama trip

Za nejkrásnějšími výhledy Salcburska
dovolená na kole2 středně náročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
18. 9. – 22. 9. 20245 dní49208410

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Po nenáročných stezkách do nitra Taur
  • Po stopách zlatokopů

Popis

Důmyslně sestavené trasy pro milovníky alpských panoramat! Připravte se na nekonečné horizonty! Objevili jsme pro vás horské silničky a cesty, na kterých se budete kochat výhledy a k jejichž startu vás bez námahy vyveze náš autobus. Představíme vám také novou cyklostezku do nitra Národního parku Vysoké Taury a lehkou MTB trasu údolím lemovaném strmými svahy Nízkých Taur.

Program

1. den

Ranní přesun busem (Praha asi 5:45) do Solné komory. Alpská předehra: cyklotrasa od největšího ze solnohradských jezer Attersee k nejteplejšímu Mondsee (34 km).

2. den

Údolím Grossarltal z Grossarlu po nové cyklostezce přes Hüttschlag v Národním Parku Vysoké Taury k jezírku Ötzlsee na úpatí nejvyšších vrcholů Rakouska a zpět (34 km) nebo se zajížďkou k některé ze staletých horských salaší (400–500 m převýšení, výhledy, občerstvení).

3. den

Z Filzmoos přes Rossbrand, „nejpanoramatičtější vrchol Salcburska“ do Altenmarktu k lázním Therme Amadé (21 km, s odbočkou na vrchol + 10 ↑ 500 m).

4. den

Naším busem horskou silnicí k Arturhausu (1500 m), pod Hochkönigem. Zájemci k vrcholovému kříži Hochkeil (1792 m, pěšky či MTB). Na kolech pozvolný sjezd po staré zlatokopecké cestě přes Bischofshofen do Werfenu (30 km) s možným bikovým přídavkem přes Wetterkreuz (33 km/ ↑ 450 m).

5. den

Ze St. Martina do Ebenu a po cyklostezce podél horního toku Enže až na „konec světa“ do nedotčeného údolí Marbachtal k rázovité chalupě s občerstvením, zpět do Flachau (20/54 km). Příjezd do Prahy před půlnocí.

Podmínky