ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

USA – Velká země

poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: USA

Na co se můžete těšit?

  • Z východního pobřeží až na západní a zpět
  • Maximum přírodních krás i měst
  • Od Niagarských vodopádů ke Grand Canyonu a Yellowstonu

Popis

Velice krásná a cestovatelsky velmi náročná cesta především délkou ujeté trasy, která činí přes 15 600 km. Cílem zájezdu je ukázat vám co nejvíce z krás Spojených států. Uvidíte víc, než si dovedete představit, a odnesete si z této cesty nezapomenutelné okamžiky.

Program

1. den

Letecky Praha – New York, setkání na letišti s průvodcem a transfer do historické Philadelphie.
(V případě plánovaného pozdního příletu začne zájezd programem v New Yorku).

2. den

Philadelphia – prohlídka historického centra města, návštěva vyhlídky One Liberty Building s výhledem na panorama města z výšky 300 m. Odjezd do Washingtonu, prohlídka hlavního města USA zahrnující největší atrakce a pamětihodnosti – Capitol, White House, Lincolnův a Washingtonův památník, Arlingtonský hřbitov...

3. den

Washington D.C. – dopoledne volno k návštěvě muzeí a galerií, odpoledne odjezd na západ, směr Nashville, nocleh na trase.

4. den

Lynchburg – návštěva destilerie slavné whisky Jack Daniels, pokračování cesty na západ, příjezd do Nashville v podvečer, pro zájemce fakultativně návštěva koncertu v slavnéGrand Ole Opry.

5. den

Nashville – dopoledne individuální prohlídka centra a „Music Row“, fakultativně možnost prohlídky Dvorany slávy country music, odpoledne odjezd do Memphisu, ubytování a večerní návštěva slavné Beale Street, líhně hvězd rock´n rollu a blues.

6. den

Dallas – celodenní přejezd do Dallasu. V odpoledních hodinách prohlídka centra města, ubytování. 

7. den

El Paso – celodenní přejezd krajem dobytkářů a naftařů do města El Paso. Po příjezdu ve večerních hodinách ubytování.

8. den

Ciudad Juarez – dopoledne odpočinek po náročném přejezdu, možnost pěší navštěvy mexického města Juarez, odpoledne odjezd do města Tucson v Arizoně, návštěva "lesů" kaktusů saguaro, kterými je zdejší kraj typický.

9. den

Apache trail – putování na sever státem Arizona po naší originální trase – kaktusy, kaňony, jezera, město duchů…, zhlédneme soumrak v kraji rudých skal u městečka Sedona, nocleh ve Flagstaffu.

10. den

NP Grand Canyon – celodenní návštěva; možnost fakultativního letu nad kaňonem letadlem nebo helikoptérou, přejezd do městečka Page.

11. den

Monument Valley – velmi časně odjezd do slavného Monumet Valley, prohlídka, fakultativně možnost projížďky údolím v jeepech s indiánskými průvodci. Návrat do Page, prohlídka přehrady Glen Dam a dle počasí koupání v Lake Powell. Fakultativně vám doporučujeme nezapomenutelný let nad jezerem ke skalnímu oblouku Rainbow Bridge.

12. den

Návštěva NP Zion, poté pokračování do Las Vegas. Orientační prohlídka, večer individuální volno nebo fakultativně let helikoptérou nad zářícím Las Vegas.

13. den

Las Vegas – volný den, fakultativně celodenní výlet do národního parku Death Valley– nejnižšího a nejteplejšího místa na západní polokouli.

14.–15. den

Los Angeles – časně ráno odjezd do LA a následná prohlídka města zahrnující největší atrakce města – Hollywood, Beverly Hills, downtown, Santa Monica Beach. Další den celodenní volno k relaxaci u bazénu po první části zájezdu, možnost fakultativní návštěvy filmových studií Universal.

16. den

NP Sequoia a King's Canyon – časně odjezd do NP, prohlídka domova obřích sekvojí až do večerních hodin, nocleh v motelu na cestě do San Francisca.

17.–18. den

San Francisco – po příjezdu prohlídka hlavních atrakcí města včetně plavby lodí po zálivu podGolden Gate. Další den pokračování prohlídky s fakultativní možností nezapomenutelného letu helikoptérou nad San Franciskem a Golden Gate či individuálním vycházkám. V podvečer odjezd na sever, nocleh v motelu na trase.

19. den

NP Redwood – návštěva tohoto parku na pobřeží Pacifiku, domova nejvyšších stromů na Zemi. Po prohlídce pokračování do NP Crater Lake v Oregonu, nocleh v motelu na trase.

20.–21. den

NP Crater Lake – prohlídka a pokračování v cestě na sever, další den návštěva NP Mt. Rainier a přejezd do Seattlu, individuální prohlídka centra města, ubytování ve večerních hodinách.

22.–23. den

NP Olympic – časně odjezd do parku na stejnojmenném poloostrově, celodenní okruh parkem, ráno odjezd do NP Yellowstone s přenocováním na trase.

24.–25. den

NP Yellowstone – celodenní přejezd státy Idaho a Montana do NP, prohlídka jeho části. Nocleh v Gardineru. Následující den dokončení prohlídky parhu, nocleh v Cody.

26. den

Devil´s Tower – cestou přes Bighorn National Forest a Gillette ke slavné skalní věži Devil´s Tower. Prohlídka do večerních hodin, nocleh v motelu na cestě do Rapid City.

27. den

Mt. Rushmore – pokračování k národnímu monumentu Mt. Rushmore, po prohlídce a krátké zastávce v Rapid City přejezd farmářským krajem. Nocleh na trase.

28. den

Badlands – celodenní přejezd nekonečnými pláněmi států South Dakota a Iowa do Chicaga, nocleh v motelu na trase.

29. den

Chicago – po příjezdu orientační prohlídka centra města - downtown, Magnificent Mile, Navy Pier; fakultativně návštěva druhé nejvyšší budovy Ameriky Willis Tower.

30. den

Cleveland – dopoledne volno v centru Chicaga, odpoledne odjezd do Niagara Falls. Ubytování na trase.

31. den

Niagarské vodopády – po příjezdu ubytování a prohlídka vodopádů, v jejímž závěru proběhne plavba lodí do centra hlavního vodopádu Horseshoe; individuální volno k vycházkám.

32. den

Finger Lakes – přejezd do New Yorku touto oblastí, po příjezdu podvečerní prohlídka části Manhattanu.

33. den

New York celodenní prohlídka Manhattanu; plavba lodí podél Manhattanu po řekách Hudson a East River a kolem sochy Svobody; vyhlídka ze střechy Rockefellerova centra a procházka Central Parkem a jeho okolím; fakultativní možnost letu helikoptérou nad Manhattanem a sochou Svobody.

34.–35. den

New York – dopoledne volno na Manhattanu a poslední nákupy, odpoledne transfer na letiště, odlet a letecky zpět do Prahy. Přílet do ČR 35. den.

Podmínky