ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Seakajak – Švédsko

rafting a vodní turistika2 středně náročný program★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Švédsko

Na co se můžete těšit?

  • Divoká příroda Skandinávie
  • Vícedenní putování po jezerech a moři
  • Táboření v přírodě

Popis

Seakajaky – aby naše nabídka kajakových kurzů byla opravdu kompletní, nesmíme zapomenout na mořské kajaky. Je to odvětví v Čechách zatím málo známé, ale jinde ve světě velmi populární. Tento sport se dá dělat od raného dětství až do pozdního věku. Stačí jen umět sedět na kajaku a mít chuť pádlovat. Jedná se o putování na mořských kajacích po jezerech nebo po moři, opuštěnou přírodou, táboření na divoko v jinak naprosto nedostupných místech. Zjednodušeně řečeno: parádní vodácký čundr.

Možná si řeknete, že pádlování po jezerech nebo moři je poněkud nezáživné. Opak je pravdou a za nepřízně počasí můžete zažít i pořádnou dávku adrenalinu. A navíc stále platí, že čím víc hodin na kajaku odjedete, tím přátelštěji se k vám chová. Na světě snad není lepší způsob jak vyrazit do dosud neobjevených koutů přírody, kam okovaná teniska turisty zatím nepronikla, než na mořském kajaku. Máte možnost prozkoumat opuštěné ostrovy a odlehlé zátoky, tábořit v opravdové divočině a spoléhat na úspěch při rybolovu, který obohatí váš jídelníček.

Připravili jsme pro vás dobrodružnou akci do oblasti rozsáhlých jezer a pobřežních vod Baltického moře. V plánu máme dvě vícedenní výpravy po členitých jezerních systémech a jedno kratší putování po moři. Tato výprava má ryze expediční charakter a program bude přizpůsoben aktuálnímu počasí a samozřejmě také výkonnosti skupiny. Zájezd se uskuteční v menší skupině. Účastníci výpravy by měli zvládat jízdu na kajaku a tábořit mimo civilizaci.

Program

1. - 2. den

Odjezd z ČR, noční přejezd přes SRN a Dánsko do Švédska.

3. - 4. den

První výprava po jezerním systému Halen Immeln.

5. den

Odpočinek na pobřeží Baltu, návštěva historického města Karlskrona.

6. den

Jednodenní výprava po moři v oblasti ostrovů Tjurkö a Sturkö. V případě zkušených účastníků prodloužíme pobyt na moři na úkor dalšího programu.

7. - 9. den

Přesun k jezeru Asnen, třídenní putování po jezeru, vyhlášenému díky krásné přírodě a také lososům. Noční přejezd do Dánska a SRN.

10. den

Návrat do ČR (Praha do asi 20:00).

Podmínky