ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Silvestr v Senegalu

poznávací zájezdy

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Senegal

Na co se můžete těšit?

  • Silvestr v Africe
  • Bělostné pláže a malebné vesnice
  • Koloniální St. Louis a kosmopolitní Dakar
  • Senegalské Mrtvé moře

Popis

Vydejte se s námi na západní konec Afriky do Senegalu. Senegal má v této době ideální klimatické podmínky pro návštěvu. Budeme putovat rozmanitou krajinou přes duny a pouště, lesem baobabů, vesnicemi s tradičními chýšemi a podél řeky Senegal. Nezapomeneme ani na koloniální minulost země, trhy s tradičními výrobky a na hlavní město země Dakar. Samozřejmostí bude i odpočinek na bělostných plážích Atlantického oceánu.

Program

1. - 3. den

Letecky Praha - Dakar; cesta do severního Senegalu podél pobřeží, Růžové jezero - senegalské „Mrtvé moře“, slané jezero oddělené pohybem dun od moře, jehož vody jsou zbarveny specifickým druhem řas, možnost koupání (budete nadnášeni podobně jako u Mrtvého moře), tradiční sběr soli; cestou písečné duny, lesy baobabů, vesnice s tradičními chýšemi, seznámení se s životem místních obyvatel; dále podél pobřeží na sever až do města Saint Louis , ležícího na ostrově na řece Senegal, který spojuje s pevninou most Faidherbe od Gustava Eiffela; večer báječný jazz v jedné z místních restaurací.

4. den

NP Djoudj - třetí nejvýznamnější ornitologická rezervace na břehu řeky Senegal v pouštní oblasti (jediné zelené místo v této oblasti Sahelu), plavba na piroze, pozorování stovek druhů ptáků; prohlídka St. Louis - bohatá koloniální architektura, první místo v Africe osídlené Francouzi , projížďka kočárem, návštěva tržiště.

5. den

Lompoul - poušť s až desetimetrovými dunami; cestou město Touba - nejposvátnější místo Senegalu, monumentální mešita a mauzoleum Amadou Bamby (centrum islámského bratrstva muridů).

6. den

NP Saloum Delta - tvořen dvěma řekami, které se vlévají do Atlantického oceánu, mangrovové bažiny, písečné ostrovy a stále se pohybující duny; projížďka po vodních kanálech; na moři je možné pozorovat manty, delfíny a další mořské živočichy; fakultativně výlet na moře s rybařením; možnost koupání.

7. den

Joal-Fadiouth - prohlídka městečka vzniklého spojením dvou vesnic: Joal leží na pevnině a Fadiouth na ostrově vytvořeném ze skořápek mušlí, vesnice propojuj dlouhý dřevěný most.

8. - 9. den

Petite Cote a město Saly - volno, odpočinek, relaxace a koupání v oblasti nejkrásnějších pláží Atlantiku.

10. - 11. den

Odjezd do Dakaru, prohlídka města - prezidentský palác, katedrála, Velká mešita, plavba na ostrov otroků Gorée, na kterém působily všechny koloniální mocnosti, Dům otroků (kde byli otroci shromažďováni a očekávali zde své nalodění) je svědectvím kruté minulosti, Dům moře (sbírky měkkýšů a ryb); poznání místní umělecké komunity. Poslední nákupy na vyhlášených městských trzích Kermel a Sandaga; večer odlet do Prahy, přílet následující den dopoledne.

Podmínky