ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Národní parky jižní Francie na kole

Mikrobusová šňůra / vyhlášený kuchař Zděnda
dovolená na kole2 středně náročný program

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Francie

Na co se můžete těšit?

  • Etapově s doprovodným mikrobusem
  • Ubytování v kempech se snídaní
  • NP Auvergne a Cévennes
  • Krajem vyhaslých sopek a průzračných jezer
  • Vhodné pro milovníky přírody a Francie

Popis

Auvergne ležící v jižní části Francouzského středohoří vděčí za svou jedinečnou podobu sopečné činnosti. Jižněji položené Cévennes jsou jednou z nejméně osídlených částí Francie s divokou květenou a tajuplnou atmosférou. Na naší cestě nás budou fascinovat vyhaslé krátery s typickými okrouhlými prohlubněmi, zelené svahy a třpytivé vodopády, impozantní kaňony, dlouhé hřebeny a táhlá údolí mezi horami, nádherné daleké rozhledy, pestrobarevné a rozmanité horské květiny. A je tu ještě mnohem víc lákadel, která stojí za to objevit – městečka vystavěná z temného lávového kamene, skvostné románské kostely, minerální voda z horských pramenů a lahodné sýry, kterými je oblast vyhlášená po celé Francii.

Program

1. - 2. den

Odpoledne odjezd, noční přejezd ke Clermont-Ferrand; výšlap na kultovní symbol oblasti - sopku Puy de Dôme, návštěva historického centra Clermont-Ferrandu se slavnou středověkou katedrálou (0-50 km).

3. den

Přejezd do Přírodního parku sopek v Auvergne, St. Nectaire (termální lázně s více než 40 prameny, výroba tradičního sýru AOC), pohořím Monts Dore do městečka Le Mont Dore, které je obklopené vyhaslými vulkány (50/65 km).

4. den

Kolem vrcholku Puy de Sancy (1885 m), jezer a přes náhorní plošinu Plateau de l´Artense do soutěsky řeky Rhue. Podél ní až k monumentální přehradě a zámku Val v Bort-les-Orgues (55/85 km).

5. den

Přes historické městečko Salers k dominantě kraje Auvergne - pohoří Monts du Cantal (1787 m). Cestou výhledy na Cirque du Falgoux. Kemp ve středověké vesnici Murat (70/95 km).

6. den

Sjezd z náhorní plošiny sopečného parku přes St. Flour se sochou Černého Krista, Eiffelův most Viaduc de Garabit do Ruynes en Margeride (50 km).

7. den

Srdcem Francouzského středohoří do Le Puy en Velay - pozoruhodného města na sopečných kuželech; večerní procházka nádherně osvětleným historickým centrem (80 km).

8. den

Odpočinkový den v Le Puy en Velay. Prohlídka kaple sv. Michala z 10. století a impozantní katedrály, odkud vychází jedna z poutních cest do španělského Santiaga; trhy ve středověkých uličkách, restaurace s místními specialitami.

9. den

Po cyklostezce kopírující zrušenou trať přes benediktinské opatství Monastier sur Gazeille a městečko Langogne k jezeru Naussac (70/80 km).

10. den

Náhorní planinou La Margeride mezi pastvinami a podél meandrujících potoků do Mende s nádhernou horskou kulisou (50/75 km).

11. den

Přes krasovou oblast Causse de Sauveterre do půvabného Ste. Énimie vklíněného do dramatického kaňonu řeky Tarn, podél ní až do městečka Florac (50 km).

12. den

Divokými kaštanovými lesy pohoří Cévennes po slavné vyhlídkové silnici Corniche de Cévennes, mnohakilometrový sjezd do údolí Gardonu a městečka St. Jean-du-Gard (60 km).

13. den

Přes záhadnou jeskyni Grotte de Trabuc a unikátní muzeum bambusu pod širým nebem do Montmirat, návštěva vinného sklípku; krátký přejezd autobusem do přímořského Palavas-les-Flots, koupání v moři (50 km).

14. - 15. den

Volný den u moře, možnost individuálních výletů: např. podél přírodních pláží ke katedrále Maguelone či do Montpellier (zahrady, vodotrysky, fontány, 0-50 km); podvečerní odjezd domů, návrat následující den kolem poledne.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, STRAVOVÁNÍ