ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Černá Hora na kole

dovolená na kole2 středně náročný program

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Černá Hora

Na co se můžete těšit?

  • Etapová cyklistika nalehko i hvězdicové cyklovýlety
  • Ubytování v hotelech a penzionech se stravováním
  • Šest různých pohoří, nejhlubší kaňon Evropy
  • Pravoslavné i muslimské památky
  • Středomořský přístav Kotor , dalmatské pobřeží

Popis

Navštívíme pohoří Prokletije, Bjelasica, Komovi, Lovćen, Moračka planina a Durmitor, z nichž každé má svůj specifický ráz, etapy jsou tudíž velice pestré. Kromě přírodních krás budeme obdivovat také monastýry, pravoslavné kostely a muslimské mešity nebo pevnostní architekturu na středomořském pobřeží. Oblast nabízí lehčí terény pro treková kola i náročnější terény pro horská kola. Většina etap umožňuje výběr tras různé délky a obtížnosti či přejezd autobusem. Často je možné připojit se ke skupině pěších turistů, kteří jedou paralelně s námi, a absolvovat s nimi horské túry.

Program

1. - 2. den

Dopolední odjezd, ráno příjezd do muslimského městečka Gusinje (2 noci); ruzné varianty cyklistiky - výlet do albánské vesnice Vermosh a do sedla Lepushë v NP Theth, projížďka kolem Plavského jezera, k vývěrům Alipašini izvori a další možnosti (nejnáročnější varianta 60 km).

3. den

Cyklistika dolinou Grbaja (20 km) a pěší výstup na Voljušnici, nebo jiné varianty cyklistiky.

4. den

Přejezd autobusem k Biogradskému jezeru, cyklistika v pohoří Bjelasica - NP Biogradska gora, nocleh v sedle Trešnjevik (50 km).

5. den

Ze sedla Trešnjevik v pohoří Komovi kaňonem Lijeve rijeky (70 km), přejezd autobusem do historického města Cetinje.

6. den

NP Lovćen, výjezd na Jezerski vrh, Njegošovo mauzoleum, ochutnávka vyhlášeného pršutu, sýru a pálenky ve vesnici Njeguši; sjezd do města Kotor vyhlídkovou silnicí s úchvatnými "leteckými" pohledy na Boku Kotorskou (57 km), koupání v Jadranu či procházka starým centrem; večerní přejezd do údolí řeky Komarnica ke kaňonu Nevidio (2 noci).

7. den

Moračka planina - okružní cyklistika v malebně tvarované oblasti travnatých horských luk a skalních vápencových hřebenů s výškou kolem 2000 m, Kapetanovo jezero, sjezd do Šavniku (variantní trasy 40-60 km).

8. den

Podhůřím NP Durmitor přes Riblje, Vražje a Zminijske jezero do horského městečka Žabljak (variantní trasy 40-55 km) (3 noci).

9. den

NP Durmitor: okružní etapa přes tři horská sedla a Sušický kaňon s výhledy na nejvyšší vrcholy (80 km); nebo kratší etapy v okolí Žabljaku a řeky Tary.

10. den

Přes planinu Sinjavina k Zminičko jezeru nebo k nejhlubšímu evropskému kaňonu řeky Tary, vyhlídka Ćurevac (variantní trasy 40-60 km); fakultativně rafting na Taře.

11. - 12. den

Procházka kolem Černého jezera, nebo individuální program před odjezdem; polední odjezd domů, návrat odpoledne.

Podmínky