ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Cyklotoulky Belgií a Lucemburskem

Krajem belgických speciálů v pohodě
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Belgie, Lucembursko

Na co se můžete těšit?

  • Belgicko-lucemburské pomezí
  • Řeky, kopce a jeskyně pohoří Ardeny
  • Hrady, zámky i pamětihodnosti 1. a 2. světové války
  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v autentických hotelech se snídaní

Popis

Češi a Belgičané jsou po celém světě proslulí především jednou věcí – svým pivem. Vydejte se prozkoumat, co na té slávě belgického piva je. Možná nakonec uznáte, že jste na tom pomyslném stupni vítězů ve skutečně vybrané společnosti. A i kdybyste nadále trvali na tom, že se tomu našemu zlatému moku prostě nic nevyrovná, určitě si značně rozšíříte své "pivní" obzory. A nejen ty. Zájezd vás zavede do oblastí, které už od středověku patří mezi jedny z kulturně nejbohatších částí Evropy. A možná se budete divit, že i v těchto oblastech najdete spoustu krásné přírody, termálních lázní a ochutnáte belgické speciality nejen z čokolády.

Program

1. - 2. den

Večerní odjezd, noční přejezd do lucemburského Echternachu, cyklovýlet v národním parku Petite Suisse (Malé Švýcarsko), pískovcové skály, kasády v Mullerthal a malebný zámek Beaufort (30-45 km).

3. den

Lázeňské město Spa, cykloetapa srdcem přírodní rezervace Hautes Fagnes (možnost návštěvy nejvyššího kopce Belgie Signal de Botrange) přes vodopády Coo; Stavelot - muzeum věnované historii Velké ceny Belgie Formule 1 a ochutnávka v minipivovaru Bellevaux (35-55 km).

4. den

Prohlídka vojenského muzea a památníku Mardasson v Bastogne, na kole po zrušené železniční trati údolím řeky Sûre do Wiltzu, malebné městečko Esch-sur-Sûre sevřené meandrem řeky a nádherná vyhlídka ze zámku Bourscheid na lucemburské Ardeny (30-50 km).

5. den

Přesun ke krasové jeskyni Grotte de Han, dále na kole do Rochefortu s proslulým trapistickým pivovarem, po náspu zrušené železnice do Houyetu a dojezd do Dinantu (asi 45 km).

6. den

Den bez kol, celodenní prohlídka Bruselu (muzea, památky, instituce EU), ochutnávka unikátního místního spontánně kvašeného piva Lambic v pivovaru Cantillon.

7. den

Pivní stezka okolo Dinantu, zámek Château-Ferme ve Falaënu, benediktinský klášter Abbaye de Maredsous (ochutnávka mnišského piva a oranžového sýra), ruiny hradu Montaigle a dále po cyklostezce po zrušené železnici podél řeky Montaigle do Purnode, sídla pivovaru Bocq (fakultativní ochutnávka) (asi 40 km).

8. den

Dopolední prohlídka Dinantu, lanovkou nebo pěšky ke středověké citadele, muzeum pivovaru Leffe s ochutnávkou, jeskyně Merveilleuse, skála Rocher Bayard - nejzápadnější bod, kterého dosáhla německá armáda během bitvy v Ardenách; odpolední cyklovýlet podél řeky Maasy k zámku Château de Freyr k vesnici Hastière Lavaux (25-45 km) .

9. - 10. den

Ranní odjezd do Lucemburska, na kole podél řeky Alzette do metropole Lucemburku (prohlídka) (asi 25 km); v podvečer odjezd a brzký ranní příjezd.

Podmínky