ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Nový Zéland – země fantazie

poznávací zájezdyturistické zájezdy1-2 nenáročný / středně náročný★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Nový Zéland

Na co se můžete těšit?

  • Nevšední dny v zeleném ráji
  • Lachtani, tučňáci, delfíni a velryby
  • Gejzíry, sopky, romantické vodopády a ledovce
  • Kontrast maorské kultury s novodobými sportovními aktivitami

Popis

Mimořádně oblíbená, komplexní a částečně i dobrodružná cesta po obou ostrovech Nového Zélandu zahrnuje řadu pěších výletů a perličku v podobě přechodu Jižních Alp. Kempování nám poskytne jedinečnou možnost přiblížit se co nejvíce tamější nádherné přírodě. Cestou budeme obdivovat domorodou kulturu Maorů, ochutnáme nejrůznější místní vína či vyzkoušíme nepřeberné množství sportovních a adrenalinových aktivit, z nichž některé můžeme zažít jenom zde.

Program

1. - 3. den

Letecky Praha - Auckland, přejezd do oblasti Rotorua.

4. den

Rotorua - geotermální oblast Waiotapu (různobarevná jezírka a slavný gejzír Lady Knox), prohlídka města a jezera Rotorua.

5. den

Kauri Park - korytem potoka k největším stromům jižní polokoule, přesun do Waitomo, noční procházka "pohádkovým lesem".

6. den

Waitomo Caves - jeskyně se svítícími červy, podzemní "black water rafting".

7. - 8. den

Návštěva NP Tongariro - jednodenní výlet v okolí sopek Mt. Ruapehu a Mt. Ngauruhoe; přejezd do Wellingtonu a prohlídka města.

9. - 10. den

Přejezd lodí na Jižní ostrov, stovky zátok v Marlborough Sounds - zde si můžete vyzkoušet mořský kajak nebo se procházet zátokami a koupat se v moři.

11. - 13. den

Kaikoura - pozorování velryb nebo plavání s delfíny či tuleni, unikátní vápencové útesy. Západní pobřeží - "lívancové skály" Pancake Rocks, osada zlatokopů Hokitika, ledovce Franz Josef a Fox, zrcadlové jezero Mattheson.

14. - 15. den

Horské městečko Queenstown, kde je možné raftovat, jezdit na tryskových člunech, skákat s padákem nebo na gumě do 102 m hlubokého kaňonu, nebo se projet na horském kole, popřípadě absolvovat pěší výlet.

16. - 18. den

Třídenní přechod Jižních Alp v oblasti národních parků Aspiring a Fiordland - vrchol pěšího programu (noc na chatě), nebo variantně program s průvodcem (nutné se rozhodnout při přihlašování, kterou variantu zvolíte), který v době přechodu přejíždí s minibusem.

19. - 20. den

Milford Sound - osmý div světa, výlet lodí nádherným fjordem; po Milford Road do Te Anau.

21. - 23. den

Průjezd jihem, pozorování lvounů; přes Moeraki Boulders (geologický unikát) a Oamaru (kolonie tučňáků modrých a žlutookých) pod nejvyšší horu Nového Zélandu Mt. Cook , jezera Pukaki a Tekapo. Přesun do města Christchurch – krátká prohlídka města.

24. – 25. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky