ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Východní Afrika a přilehlé ostrovy

Východní Afrika je fascinující region, který nabízí neuvěřitelnou rozmanitost přírodních krás i kulturních a etnografických zážitků. Zároveň při východním pobřeží Afriky nalezneme v Indickém oceánu celou řadu ostrovů, jejichž historii a osídlení pestře formovali evropští i muslimští mořeplavci, takže každý má svůj vlastní charakter.

 Savany v Keni a Tanzanii jsou rájem divokých zvířat a zažijete zde nejlepší safari světa, umocněné panoramatem mohutného masivu téměř šestitisícového Kilimandžára a dalších vulkánů. Zároveň je samozřejmě třeba nahlédnout do kultury místních Masajů a užít si relax v stylových lodžích uprostřed divočiny. Etiopie je vyhlášená starobylými křesťanskými památkami i pestrou směsicí domorodých kmenů s tradičním životním stylem v povodí řeky Omo. Uganda pro změnu unikátně nabízí podmanivé setkání s křehkým světem horských goril.

Madagaskar jako největší z ostrovů je nejchudší a nejtradičnější. Zanzibar nejlákavěji voní vanilkou a dalším exotickým kořením. Seychely či Mauricius nabízejí především pohodu a nádherné koupání. Réunion zase dramatické horské scenérie, přesahující i 3000 m výšky, ozdobené bujnou zelení a efektními vodopády.