ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Nejkrásnější treky v Himálaji

Není snad člověka s cestovatelskými buňkami v krvi, který by nechtěl alespoň jednou v životě poměřit své člověčí rozměry s Himálajem – nejvyšším horstvem naší planety. Himálaj nám nabízí nejen drsnou krásu ledovcových vrcholů, ale také krásnou tropickou přírodu na jižních svazích, a naopak ve srážkovém stínu za hlavním hřebenem barevnou geologickou učebnici svých suchých oblastí. A především také jedinečný svět místních horalů, většinou buddhistů a hinduistů, kteří musí často k nejbližší silnici putovat řadu dní pěšky po horských stezkách. Vydejme se spolu s nimi do lůna velehor až na úpatí proslulých osmitisícovek i dalších velkolepých velehorských vrcholů.

Sezonnost v Himálaji výrazně ovlivňují monzuny, proto je nutné jižní svahy Himálaje navštěvovat na jaře či na podzim, kdežto suché severní oblasti, ležící ve srážkovém stínu hlavního hřebene, naopak v létě.

Aklimatizace na vysokou nadmořskou výšku je velmi důležitým aspektem při všech cestách do Himálaje. Na všech našich trasách velmi dbáme na postupnou a pomalou aklimatizaci s vloženými sestupy do nižších poloh, aby i ti, jejichž organismus se přizpůsobuje pomaleji, měli možnost absolvovat plný program zájezdu.

Pokud nejsou na himálajských trecích v ceně nosiči zavazadel, případně nákladní koně, lze je vždy na místě zajistit fakultativně.