ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Safari a migrace v NP Tanzanie a Zanzibar

Přírodní klenoty i koupání v Indickém oceánu
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
5. 2. – 16. 2. 202512 dní27491501

Termín a cena se mohou ještě měnit dle dostupnosti letenek a podmínek pro rok 2025

28. 2. – 10. 3. 202412 dní27491401

UZAVŘENO

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • NP Serengeti  – jedinečná příležitost spatřit každoroční rození tisíců mláďat zeber a pakoňů
  • Přírodní archa Noemova a safari na dně kráteru Ngorongoro
  • Unikátní pěší safari na úpatí vulkánu Mt. Meru v NP Arusha
  • Ostrov Zanzibar – koupání v Indickém oceánu s možností výletů za delfíny a mořskými želvami
  • Historický Stone Town  – orientální atmosféra a středověké uličky i plantáže s exotickým kořením

Popis

Úvodní část zájezdu osloví všechny milovníky přírody, kteří četli napínavý Příběh lvice Elsy a společně s Joy Adamsovou v duchu cestovali africkou divočinou. Pronikněte spolu s námi k fascinujícímu životu divokých zvířat přímo v srdci nejkrásnějších národních parků východní Afriky!

Výběr i pořadí navštívených míst jsme navrhli tak, abychom poznali několik rozličných, a přitom typických přírodních lokalit – od horského pralesa na úpatí vyhaslého vulkánu, přes rozlehlé savany na dně hlubokého kráteru i nekonečné pláně a bezpočet migrujících stád zeber a pakoňů. Díky pestrosti krajiny pak budeme mít možnost postupně spatřit i většinu volně žijících druhů zvířat, a to včetně takzvané „velké pětky“, tedy slona, nosorožce, buvola, lva i leoparda.

S rozvojem dopravní infrastruktury na severu Tanzanie v posledních letech se zlepšila přístupnost národních parků, takže přesuny mezi nimi již nejsou tak náročné jako dříve. Program jsme sestavili tak, aby mezi jednotlivými oblastmi nebyly obvykle delší přejezdy, a měli jste tak možnost strávit maximum času v přírodě či v kouzelném zázemí autentických stylových lodží.

Na závěr zájezdu se přesuneme na kořením vonící korálový ostrov Zanzibar. Tam spláchneme prach savan v Indickém oceánu a budeme poznávat bohatou historii i zajímavou současnost tohoto úžasného ostrova.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Arusha, ubytování ve stylovém africkém hotelu. V případě příznivého letového řádu bude přidán výlet do tradiční domorodé vesnice Mulala, obklopené plantážemi s kávou a banánovníky - typické venkovské prostředí na jižních nižších svazích hory Meru (prohlídka tradiční farmy, kde se dozvíte o zemědělských metodách a dalších běžných činnostech, které zde provozují, včetně výroby sýra, chleba, pěstování chilli či šití tradičních oděvů).

3. den

NP Arusha – unikátní pěší i klasické safari na úpatí vulkánu Mt. Meru nás zavede na dosah největší populace žiraf ve východní Africe, stejně jako k různým druhům primátů i řadě dalších velkých býložravců; odpoledne přesun do oblasti Karatu se zastávkou v barvité domorodné vesnici Mto Wa Mbu a vyhlídce na NP Lake Manyara ležící na hraně Velké příkopové propadliny. Ubytování na 2 noci ve stylovém resortu s bazénem.

4.–5. den

NP Serengeti  – rozlehlé pláně a savana s početnými stády afrických kopytníků (zebry, žirafy, antilopy, gazely, pakoně, sloni, buvoli), asi 200 druhů ptáků, ale také hroši, nosorožci, opice, lvi, leopardi, hyeny a jiné psovité i kočkovité šelmy, prasata bradavičnatá, krokodýli atd., tedy faunou nejbohatší NP v Africe, který je spolu s rezervací kráteru Ngorongoro biosférickou rezervací UNESCO a součástí Světového přírodního dědictví; celodenní pozorování migrující zvěře všech druhů azdejší úchvatné přírody – tzv. game drive. 

6. den

NP Ngorongoro  – zcela unikátní rezervace rozkládající se kolem jezera na dně sopečného kráteru o průměru 20 km s výškou svahů 600 m jenž je domovem téměř 30 000 zvířat včetně černých nosorožců. Po brzské snídani se vydáme na téměř celodenní safari, odpoledne návrat zpět do rezortu, odpočinek před večeří.

7. den

Po snídani se přesun k farmě Gibbs, která je výchozí bodem výletu deštným pralesem k vodopádům Endoro a Sloním jeskyní (tomuto místu se také říká sloní pohřebiště) v doprovodu průvodce, který vám vysvětlí podrobnosti o zvířatech z jejich stop. Tato oblast je přirozeným průchodem zvířat mezi rezervací Ngorongoro a NP Lake Manyara.

ZANZIBAR

Následně letecký přesun na ostrov Zanzibar; přejezd do vesničky Nungwi - vesnice na severu ostrova s bílými plážemi a nejlepším koupáním na celém Zanzibaru. Po přistání na Zanzibaru transfer na sever ostrova do letoviska Nungwi. Severní pobřeží nabízí skvělé podmínky ke koupání v oceánu. Díky absenci korálového reefu v tomto místě nedochází k dlouhým odlivům, a tak je koupání možné po celý den. 

8.–9. den

Koupání, šnorchlování i relaxace u moře – blankytně modrý Indický oceán, pláže lemované palmami i pestré korálové útesy; možnost mnoha fakultativních programů a aktivit:

  • celodenní výlet k ostrovu Mnemba se šnorchlováním – u ostrova se rozkádá korálová bariéra, šnorchlováním; půldenní výlet k ostrovu Tumbatu se šnorchlováním;
  • rybaření  v oceánu v doprovodu místních rybářů;
  • pěší výlet po pláži až do záchranné stanice mořských želv a rehabilitačního centra, ve kterém můžete plavat se želvami. Cestou zastávka v tradiční zanzibarské vesnici, kde uvidíte její typickou architekturu i malou dílnu na výrobu tradičních dřevěných plachetnic;
  • plavba na tradiční plachetnici dhow s drinkem či večeří v západu slunce.
10. den

Přejezd zpět do hlavního města Stonetown, po cestě návštěva Spice Tour - výlet s výkladem o pěstování koření a tropického ovoce spojený s ochutnávkami (např. muškátový oříšek, pepřovník, chlebovník různolistý – žakie , vanilka pravá, skořicovník, hřebíčkovec vonný, ylang-ylang, karambola obecná, kakaovník pravý, apod.), ubytování, večerní procházka po městě s výkladem a doprovodem místního průvodce – Palác zázraků, stará ománská pevnost, dům dr. Livingstona, rodný dům Freddieho Mercuryho, orientální tržiště; ubytování ve stylovém hotelu přímo v historickém centru.

11.–12. den

Rozloučení se Zanzibarem, letecky zpět do Prahy (pravděpodobný návrat do Prahy až 12. den).

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ