ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Baltská cyklostezka - ostrov Usedom

dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Německo

Na co se můžete těšit?

  • Typická přímořská letoviska „Ostseebad“
  • Trajektem s koly na dánský ostrov Falster
  • Písečné pláže a duny, rázovité rybářské vesnice

Popis

Nechte se provést rovinatým Pobaltím po cyklostezkách ostrovu Usedom mezi mořem, plážemi, dunami, císařskými přímořskými lázněmi Ahlbeck, Heringsdorf, Bansin – bílou perlou Baltu, jantarovými lázněmi mezi Ückeritz a Koserow a severskými lázněmi kolem Zinnowitz. Navštívíte městečko Peenemünde, kde nacistické Německo vyvíjelo jaderné zbraně. Zážitkem je prohlídka vojenského muzea v ponorce U 461. Kromě cykloturistiky bude dostatek času na prohlídky zajímavostí cestou – především přímořských letovisek a rybářských vesniček.

Program

1. den

Cesta z ČR na ostrov Usedom do stejnojmenného města, ubytování a projížďka na kole podél pobřeží zálivu Achterwasser v Lieper Winkel (35-55 km).

2. den

Po značené cyklostezce přes města Dargen s retromuzeem NDR a Garz k Baltu. Po cyklostezce podél pobřeží přes troje císařské lázně Ahlbeck (z Ahlbecku odbočka do polského přístavu Swinoujscie + 6 km), Heringsdorf, Bansin (42-50 km).

3. den

Autobusem k Bansinu a na kolech po cyklostezce přes jantarové a severní lázně Ückeritz, Koserow a Zinnowitz do Peenemünde a Wolgastu (49 km).

4. den

Na kole od penzionu kolem průlivu Peenestrom do Wolgastu (47 km). Odjezd do ČR. 

Podmínky